Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μοσχάρι στην κατσαρόλα με δαμάσκηνα , βερίκοκα και κάστανα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 27 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Νόστιμο το μοσχαράκι μας και γιορτινό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1,5 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Μισό ποτήρι λάδι
  • 4 πράσα σε ροδέλες λεπτές
  • Μισό ποτήρι κονιάκ
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 συσκευασία δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 1 συσκευασία βερίκοκα χωρίς κουκούτσια
  • 200γρ βρασμένα κάστανα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • Χυμό από 1-2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κύβο- ζωμό κρέατος (προαιρ.)
Οδηγίες
  1. Σοτάρω σε κατσαρόλα το μισό λάδι με τη μισή ποσότητα κρέατος να ροδίσουν. Βγάζω το κρέας και προσθέτω το υπόλοιπο κρέας να ροδίσει και αυτό. Το αφαιρώ από την κατσαρόλα. Έχω το κρέας σε ζεστό μέρος να περιμένει.
  2. Ρίχνω στο λάδι και σοτάρω τα πράσα με τα καρότα για 3-4 λεπτά. Ρίχνω μέσα και το κρέας και αφήνω να αρωματιστούν όλα μαζί . Σβήνω με το κονιάκ και προσθέτω τη σόγια, αλάτι , πιπέρι. Αφήνω όλα τα υλικά για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτω τον κύβο, νερό ζεστό να καλύπτεται το κρέας , σκεπάζω και βράζω για 1,5 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας μας να μαλακώσει καλά.
  4. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα κάστανα, αφήνω να ψηθούν για 3-4 λεπτά, διορθώνω τη γεύση και σβήνω τη φωτιά, γιατί το φαγητό είναι έτοιμο.
  5. Σερβίρω με πουρέ πατάτας και γλυκοπατάτας μαζί.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλύτερα να βάζετε λιγότερο νερό στην αρχή του ψησίματος και να προσθέτετε κατά την πορεία το νερό που χρειάζεται για να βράσει το κρέας.

Διασκευή σε συνταγή της Τασίας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή