Μοσχάρι με πιπεριές και ντομάτες στη γάστρα
- 2 ½ -3 κιλά μοσχάρι
- 2-3 πιπεριές κόκκινες και κίτρινες σε ροδέλες
- 1 μικρή πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
- Ντομάτες σε ροδέλες
- 500 γρ. τυρί Πεκορίνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι νερό
- Μία γάστρα με καπάκι
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο στη γάστρα.
- Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι και το τοποθετούμε στη γάστρα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα καλά με τα χέρια μας.
- Στρώνουμε το κρέας σε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε το τυρί επάνω και ενδιάμεσα στα κομμάτια.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας κατά τον ίδιο τρόπο όλες τις πιπεριές.
- Στο τέλος στρώνουμε στην επιφάνεια τις ντομάτες.
- Ραντίζουμε πάνω από τις ντομάτες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τελευταίο το νεράκι.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι χωρίς να το ανοίξουμε παρά μόνο γύρω στις 2 ώρες περίπου ψησίματος. Βλέπουμε εάν κάποιες μερίδες έχουν πάρει χρώμα, τις γυρίζουμε και κλείνουμε ξανά το καπάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα, στους 200ο C για συνολικά 2 1/2 - 3 ώρες περίπου.