Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και δυόσμο
- 1 ½ κιλό μοσχάρι σε μερίδες
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2-3 φουντίτσες δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- Κολοκυθάκια μικρά και ολόκληρα
- Φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη
- 2 γαρυφαλλάκια
- αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα
- Λάδι
- Σε κατσαρόλα θωρακίζουμε το μοσχάρι στο λάδι.
- Πιπερώνουμε, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε το μοσχάρι.
- Προσθέτουμε τις 2 φουντίτσες δυόσμο κι ανακατεύουμε να πάει παντού και να βγει το άρωμά του.
- Ρίχνουμε νεράκι κατά βούληση: Αν πρόκειται για χύτρα περίπου 1 ποτήρι του νερού κι αφήνουμε να βράσει (με κλειστή τη χύτρα) για 45 λεπτά. Αν μαγειρευτεί σε απλή κατσαρόλα, προσθέτουμε παραπάνω νερό να σκεπαστεί και το αφήνουμε να βράσει για πάνω από 1 ώρα.
- Όταν σχεδόν γίνει το κρέας προσθέτουμε τα κολοκυθάκια επάνω στο κρέας, ρίχνουμε τον υπόλοιπο δυόσμο, πιπερώνουμε και συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ντομάτα, τα γαρυφαλλάκια, πασπαλίζουμε λίγο κανέλα, ρίχνουμε και το αλάτι τελευταίο για να μη σκληρύνει το κρέας.
- Δεν χρειάζεται επιπλέον νερό γιατί θα βγουν υγρά και από τις ντομάτες και από τα κολοκυθάκια. Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάνε τα υλικά παντού και βράζουμε για 15-20 λεπτά ακόμη με καπάκι να βράσουν τα κολοκυθάκια και προς το τέλος χωρίς καπάκι για να δέσει η σάλτσα.
Η ποσότητα του κρέατος είναι ενδεικτική και κατά βούληση όπως επίσης και τα κολοκυθάκια