Μισοφέγγαρα Αμυγδάλου
-
200 γρ. αμυγδαλόπαστα ή μάρτζιπαν
-
αμύγδαλα αλεσμένα
-
2 κ,γ. χυμό λεμονιού
-
100 γρ. άχνη
-
2 ασπράδια
-
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
Χτυπάμε την μάρτζιπαν με τη ζάχαρη, χυμό λεμονιού και τα αλεσμένα αμύγδαλα και ένα ασπράδι, όλα μαζί σε μια ζύμη
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
-
Στο ταψί του φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα
-
Με ένα πιρούνι χτυπάμε το δεύτερο ασπράδι
-
Με τη ζύμη κάνουμε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε επάνω στην λαδόκολλα
-
Με ένα πινέλο αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμύγδαλα
-
και ψήνουμε για 10-15 λεπτά να πάρουν ένα πολύ χρυσό χρώμα
-
Τα αφήνουμε να κρυώσουν
-
Σε μπεν- μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τις δυο άκρες από τα μισοφέγγαρα στην κουβερτούρα
-
Τα βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν




Μου αρέσει πολύ....
αχααχαχχαα
η συνταγη ειναι απο το σαιτ
Chefkoch .de






