Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μιλφέιγ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 22 Νοέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Γρήγορο, εύκολο και νόστιμο γλυκό.

Συστατικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 100 γρ. αμυγδαλα φιλε καβουρντισμενα
  • 3 κ σ φυστίκι Αιγινης
  • 250 γρ. βουτυρο
  • 2 Φακελα ανθος αραβοσιτου που θέλει βράσιμο
  • 400 γρ. κρεμα γαλακτος
  • 1 κ. σ. αχνη
  • 1 κουπα ζαχαρη
  • 480 ml γαλα εβαπορέ
  • 480 ml νερο
Οδηγίες
  1. Βαζουμε τα φύλλα ξεχωριστά το ενα απο το αλλο σε μια φορμα 30-40 πόντους και τα τρυπαμε με ενα πηρουνι να μην μας φουσκώσουν Πολύ. Ας ειναι και στενομακρη πυρεξ Και τα ψηνουμε στους 200°C Βαθμους για 10΄ σχεδόν να έχουν παρει ενα χρυσάφι χρωμα.
  2. Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με την αχνη σε σαντιγί. Την βαζουμε στο ψυγείο.
  3. Σε κατσαρόλα βαζουμε το γαλα, το νερο, την ζαχαρη και το ανθος αραβοσιτου και ανακατεύουμε, βραζουμε σε κρεμα. ΄Οταν πήξη το τραβάμε απο την φωτια ,ριχνουμε το βουτυρο και τις βανιλιες. Αφηνουμε να κρυωσει Καλα.
  4. Ριχνουμε στην κρύα κρεμα το 1/4 σαντιγί και ανακατεύουμε να ενωθούν Καλα. Την υπολιπη την βαζουμε σε ενα σακουλάκι για να γαρνίρουμε μετα.
  5. Βαζουμε μεσα στην φορμα το ενα ψημένο φύλλο και βαζουμε επανω την κρεμα πασπαλίζουμε με τα μισά αμυγδαλα. Σκεπαζουμε με το αλλο φυλο Και γαρνίρουμε με την σαντιγι οπως θελουμε.
  6. Πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα και το φυστίκι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή