Μιλφέιγ
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 100 γρ. αμυγδαλα φιλε καβουρντισμενα
- 3 κ σ φυστίκι Αιγινης
- 250 γρ. βουτυρο
- 2 Φακελα ανθος αραβοσιτου που θέλει βράσιμο
- 400 γρ. κρεμα γαλακτος
- 1 κ. σ. αχνη
- 1 κουπα ζαχαρη
- 480 ml γαλα εβαπορέ
- 480 ml νερο
- Βαζουμε τα φύλλα ξεχωριστά το ενα απο το αλλο σε μια φορμα 30-40 πόντους και τα τρυπαμε με ενα πηρουνι να μην μας φουσκώσουν Πολύ. Ας ειναι και στενομακρη πυρεξ Και τα ψηνουμε στους 200°C Βαθμους για 10΄ σχεδόν να έχουν παρει ενα χρυσάφι χρωμα.
- Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με την αχνη σε σαντιγί. Την βαζουμε στο ψυγείο.
- Σε κατσαρόλα βαζουμε το γαλα, το νερο, την ζαχαρη και το ανθος αραβοσιτου και ανακατεύουμε, βραζουμε σε κρεμα. ΄Οταν πήξη το τραβάμε απο την φωτια ,ριχνουμε το βουτυρο και τις βανιλιες. Αφηνουμε να κρυωσει Καλα.
- Ριχνουμε στην κρύα κρεμα το 1/4 σαντιγί και ανακατεύουμε να ενωθούν Καλα. Την υπολιπη την βαζουμε σε ενα σακουλάκι για να γαρνίρουμε μετα.
- Βαζουμε μεσα στην φορμα το ενα ψημένο φύλλο και βαζουμε επανω την κρεμα πασπαλίζουμε με τα μισά αμυγδαλα. Σκεπαζουμε με το αλλο φυλο Και γαρνίρουμε με την σαντιγι οπως θελουμε.
- Πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα και το φυστίκι.