Mιλφέιγ τρομερό με μπισκότα πτι-μπερ
Μια εύκολη συνταγή δροσερή, που τα παιδιά μου όπως και μεις την τσακίζουμε σε χρόνο μεδέν. Έχει υλικά που όλοι μας έχουμε συχνά στο σπίτι μας.
2 πακέτα πτι μπερ Παπαδοπούλου η σφολιατίνια.
1 κιλό γάλα
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
1 κοφτή κ.γ αλάτι
2 βανίλιες
ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΥ
1 σαντιγύ φυτική 500 γρ.
δυο κουταλιές ζάχαρη άχνη
λιγη κανέλλα
- Ρίχνουμε μέσα στο γάλα όλα τα υλικά της κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα όσο είναι ακόμα κρύο το γάλα .
- Στη συνέχεια βάζουμε τη κατσαρολίτσα στο μάτι της κουζινας στο δυνατό, ανακατεύοντας καλά ( ένα μυστικό για νη μην κολάει η κρέμα είναι να ξεπλένουμε την κατσαρολα πρίν την χρησιμοποιήσουμε).
΄Οταν τα υλικά μας διαλυθούν καλα ρίχνουμε και το βούτυρο. Μέχρι να πήξει καλά, ανακατεύουμε να μην κολλήσει.
Σε μακρόστενο τάπερ η ταψί αραδιάζουμε τα μπισκότα και απο πάνω ρίχνουμε τη μισή κρέμα .Με τον ίδιο τρόπο τοποθετούμε πάλι μπισκότα κρέμα και πάλι μπισκότα. - Τ΄ αφήνουμε μέχρι να κρυώσει κάπως το γλυκό και μετα χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγύ με όλα τα υλικά μέχρι να αφρατέψει.
- Από πάνω, αφού με το πηρούνι κανουμε διάφορες ακανόνιστες γραμμές, ρίχνουμε θρίμματα μπισκότου η σφολιατίνι λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλλα αν μας αρέσει