Μικρή σφολιατοτυρόπιτα
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
- Αλεύρι όσο πάρει.
- 1 κουταλίτσα ξύδι ,
- 2 κουταλιές λάδι.
- Λίγο αλάτι.
- 1 βιτάμ πακέτο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου,
- 400 γραμμάρια φέτα τυρί τριμμένο .
- 3 αυγά .
- Πιπέρι μαύρο.
- Σουσάμι.
- Αφήνουμε το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα.
- Βάζουμε σε μπόλ το νερό ,το λάδι ,το ξύδι και αλάτι ,τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο αλεύρι, μέχρις ότου γίνει μια μαλακή ζύμη κατάλληλη για πλάσιμο. Την δουλεύουμε πολύ καλά 10 λεπτά να κάνει τρυπούλες μέσα.
- Χωρίζουμε σε 2 μπάλες που την κάθε μία θα κάνουμε ένα μεγάλο φύλλο. Χωρίζουμε το βιτάμ σε 3 μέρη τα 2 μεγαλύτερα και το τρίτο μικρότερο.
- Στο ανοιγμένο φύλλο στρώνουμε βιτάμ, το διπλώνουμε από τις δύο πλευρές και ξαναστρώνουμε βιτάμ ,το διπλώνουμε από τις αντίθετες πλευρές και αλείφουμε και εκεί. Αυτό θα γίνεται έως ότου μείνει ένα καρέ 15χ15 πόντους. Το ίδιο κάνουμε με το άλλο φύλλο και το άλλο βιτάμ.
- Βάζουμε το φύλο σε ένα πιάτο ρηχό μετά βάζουμε λαδόκολα και από πάνω βάζουμε το άλλο φύλο. Τα βάζουμε σε μια σακούλα καλά κλεισμένη και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5-6 ώρες.(αν μείνει και 24 ακόμη καλλίτερα)
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35 π.διάμετρο. Στρώνουμε το ένα φύλλο, βάζουμε την γέμιση(Τυρί+αυγά+πιπέρι),το περίσσιο φύλο το αφήνουμε να κρέμεται στο πλάι του ταψιού. Βάζουμε την γέμιση ,την απλώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλο και φέρνουμε προς τα μέσα το περίσσιο κάτω φύλο και κάνουμε κορδόνι γύρω-γύρω.
- Χαράζουμε την πίτα μας ,βάζουμε κομματάκια βιτάμ ,(το τρίτο μέρος το λίγο που κρατήσαμε) από πάνω και ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό να πάει παντού μέσα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς 35-40 λεπτά η έως ότου ροδίσει η πίτα μας.