Μια μακαρονάδα....4 εποχές!
Μια μακαρονάδα με βάση τη σάλτσα λιαστής ντομάτας σε 4 παραλλαγές και για πολλά γούστα.
- 1 πακέτο ζυμαρικά πένες ή άλλο σχήμα αλ ντέντε
- 1 κούπα πάστα λιαστής ντομάτας
- Λίγο λάδι
- Τριμμένη παρμαζάνα
- Πιπέρι
- Μερικά ντοματάκια Σαντορίνης
- 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Μισό δεματάκι ρόκα
- Μερικά φύλλα βασιλικού
- Μερικά μανιτάρια φέτες (προαιρ.)
- Έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα έχουμε έτοιμα. Κρατάμε 1 κούπα από το νερό των μακαρονιών.
- Έχουμε ετοιμάσει και τη σάλτσα λιαστής ντομάτας.
- Χωρίζουμε τα ζυμαρικά σε 4 μερίδες για να φτιάξουμε τις 4 διαφορετικές μακαρονάδες μας.
Πρώτη παραλλαγή με σκέτη σάλτσα λιαστής ντομάτας
Σε τηγάνι βάζουμε 2 γεμάτες κ.σ. σάλτσα λιαστής ντομάτας να ζεσταθεί. Ρίχνω λίγο νερό από αυτό των μακαρονιών για να την αραιώσουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά και τα σερβίρουμε.
Δεύτερη παραλλαγή με ντοματίνια
Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα ντοματίνια μας για λίγο. Ρίχνουμε 2 κ.σ. σάλτσα λιαστής ντομάτας και αν χρειαστεί λίγο μακαρονόζουμο για να το αραιώσουμε. Τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε.
Τρίτη παραλλαγή με ρόκα
Σε τηγάνι βάζω λίγο λάδι και σοτάρω για 1 λεπτό τη ρόκα. Ρίχνω την πάστα λιαστής ντομάτας, την αραιώνω για με λίγο μακαρονόζουμο ή ζεστό νεράκι, βράζω ελαφρά για 1-2 λεπτά. Τέλος βάζω τα ζυμαρικά, ανακατεύω και σερβίρω.
Τέταρτη παραλλαγή με βασιλικό
Στο τηγάνι με λίγο μακαρονόζουμο αραιώνω την πάστα λιαστής ντομάτας, ρίχνω τον φρέσκο ή ξερό βασιλικό. Τέλος βάζω τα ζυμαρικά, ανακατεύω 1 με 2 λεπτά και σερβίρω. Αν θέλω προσθέτω και ντοματάκια.
- Παρατηρούμε ότι με τη σάλτσα λιαστής ντομάτας μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα στην κουζίνα μας. Ας την φτιάχνουμε και ας την έχουμε στο ψυγείο μας.
- Καλά είναι να αραιώνουμε, αν χρειάζεται, τις σάλτσες των μακαρονιών μας με το νερό που έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας και έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Εύγε!!