Mηλότουρτα με μαρέγκα
στρωμα απο αμυγδαλα
- 200 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές σουπας μέλι
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα σαντιγί
- 200 γρ Αμυγδαλα φιλε
Κεικ
- 125 γρ μαργαρίνη
- 125 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ αλεύρι
- 1 |2 φακελακι ανθος αραβοσιτου σκόνη (άρωμα βανίλιας)
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλια
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα, περίπου
- 5 μήλα, κομμένα σε φέτες
- 1 κομποστα μανταρινι, αν δεν εχετε μανταρινι βαλτε πιο πολλα μηλα μεσα
Για την μαρεγκα
- 4 ασπράδια αυγών
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ ζάχαρη
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 75 γρ Ινδοκαρυδο
- Προετοιμασία: βαζουμε την καρυδα σε τιγανι χωρις βουτυρο και το ψηνουμε να παρει χρωμα, το βαζουμε στην ακρη. Κανουμε το στρωμα αμυγδαλα , ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια , το μέλι και κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας σιγά σιγά. οταν αρχίσει να βράσει προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, ενώ ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Κανουμε το παντεσπανι για τα μηλα: με το μιξερ χτυπαμε την μαλακη μαργαρίνη, τη ζάχαρη,την βανιλια ,το αλάτι, τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι ανακατεμενο με την παουντερ και κοσκινισμενο και το 1 |2 φακελακι ανθος αραβοσιτου σκόνη (άρωμα βανίλιας) ολα μαζί μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε μια φορμα 28αρα βαζουμε στον πατο της λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. απλωνουμε τα μήλα, αφήνοντας το ελεύθερο άκρο του 1 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά
- Βγαζουμε το γλυκο και απλωνουμε επανω το μιγμα με τα αμυγδαλα, ψήνουμε σχεδον αλλα 20 λεπτα εως παρουν ενα ωραιο χρυσαφι χρωμα .
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρεγκα . Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε την ζάχαρη. ριχνουμε την καρύδα και το χυμό λεμονιού.
- Απλώστε πάνω στο προ-ψημένο κέικ. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σηκώσετε μικρα κυμματα και μυτες η βαλτετο σε σακουλα κορνε απο αυτες που στολιζουμε τις τουρτες Ψήστε περίπου 20 λεπτά.
Μπορείτε να βάλετε ό,τι φρούτο θέλετε!!!