Μηλόπιτα με παπαρουνόσπορο και στρόισελ
- 125 βουτυρο η μαργαρινη
- 2 αυγα
- 125 γρ.ζαχαρη
- μια πρεζα αλατι
- 1 κ.γλ. βανιλια
- 250 γρ αλευρι
- 1 κ.γλ. γ μπεικιν,
- λιγο γαλα,
- βουτuρο για την φορμα
γεμιση
- 3 μηλα
- 250 παπαρουνοσπορο
- 7 κ.γλ. γαλα
- 100 γρ φιλετα αμυγδαλο
στροισελ
- 150 γρ αλευρι
- 100 γρ βουτυρο
- 75 γρ ζαχαρη
- Σε ενα μπολ βαζουμε το βουτυρο και το χτυπαμε να μαλακωσει καλα,συνεχιζουμε με αυγα,ζαχαρη αλατι και βανιλια ,και τα χτυπαμε καλα να ενωθουνε ολα για περιπου 5 λεπτα,
- Συνεχίζουμε με το αλευρι, μπεικιν και βαζουμε και το γαλα ,έτσι που να εχουμε μια ζυμη,να πεφτει ευκολα απο το κουταλι.Ετοιμαζουμε τη φορμα μας 26αρα,και την ριχνουμε
- Καθαριζουμε τα μηλα μας τα κοβουμε στα 4 και τα κοβουμε λεπτες φετες πανω απο το γλυκο να πανε παντου.
- Βαζουμε τον παπαρουνοσπορο με το γαλα σε ενα μπολ και τα ανακατεβουμε,μαζι με τα αμυγδαλα και παιρνουμε ενα η δυο κουταλακια και το ριχνουμε πανω στα μηλα,σαν μικρα μπαλακια.
- Αλευρη. ζαχαρη και το λιωμενο βουτυρο ,τα πλαθουμε και με τα δυο χερια αν κολλαει ακομα βαζουμε λιγο αλευρι και αρχιναμε να το τρυβουμε, ωσπου να γινονται μικρα μπαλακια και το βαζουμε πανω στο γλυκο μας ολο.Βαλετε και λιγο μπεικιν!!!!
- Ψηνουμε στους 175ο αερας για 50 λεπτα!!!