Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μηλόπιτα με μαρέγκα φουντουκιού ή Αμυγδάλου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη μηλόπιτα κρούστα μαρέγκας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 230 γρ αλευρι
  • 1/3 πακέτο μπέικιν πάουντερ
  • 115 γρ βούτυρο
  • 60g ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 βανίλια
  • Για την γεμιση
  • 600 γρ μήλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
  • 4 Κ σ αμύγδαλα καρφακια
  • 4 Κ σ σταφίδες μουλιασμενες σε ρούμι
  • 5 κ σ μήλο κομποστα προαιρετικα
  • Για τη μαρέγκα
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ αλεσμένα αμύγδαλα η φουντουκια
  • Για τη διακόσμηση:
  • 100 γρ μαρμελάδα βερίκοκο!
  • Δεν είχα αρκετη μαρμελάδα βερίκοκο, Εβαλα και λίγη απο μούρα
  • 2 κουταλιές της σούπας Amareto
Οδηγίες
  1. Αναβουμε τον φουρνο στους 160 βαθμούς στον αερα.
  2. Με τα πρώτα 7 υλικα ζυμώνετε τη ζύμη και την βαζουμε σε μια βουτυρωμένη φορμα 30x20
  3. ψήνουμε λίγα λεπτά καπου στα 15 λεπτα.
  4. Καθαρίζουμε τα Μήλα και τα κοβουμε σε λεπτές φέτες ή κύβους και ανακατεύουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη και άλλα συστατικά, στη συνέχεια τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
  5. Χτυπαμε τα ασπράδια με την ζαχαρη μέχρι να σφίξουν προσθετουμε και τα αλεσμενα αμυγδαλα και ανακατέψτε απαλα
  6. Απλώνουμε πάνω στα μήλα και με ενα βρεγμένο κουταλι την απλώνουμε να ειναι λεία
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° αερα για 25-30 λεπτά.
  8. Ζεςταινουμε την μαρμελάδα και την ανακατεύουμε καλά με το ποτό
  9. Με κουταλι την ριχνουμε πάνω στο κέικ.
  10. Η επιφάνεια είναι ελαφρώς τραγανη,που κανει αυτο το γλυκο διαφορετικό απο τις άλλες μηλοπιτες που ξέρουμε
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή