Μηλόπιτα εύκολη
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
για την ζύμη
- 125 γρ αλεύρι
- 3 αβγά
- 125 γρ ζάχαρη
- 125 γρ βιταμ η βούτυρο
- 1 κ.γ μπεικιν
- 4 μήλα λίγο ξινά
για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
- Βάζουμε σην λεκάνη του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε να αφρατέψουν καλά.
- Βουτυρώνουμε μια 26αρα φόρμα και βάζουμε το μείγμα μέσα.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε επάνω στο μείγμα στην σειρά.
- Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγο βούτυρο και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Όταν ψηθεί, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Μα πολύ εύκολο μου φαίνεται αυτό!!!
ναι ειναι να την κανη και ο γιος σου ακομη μπορη ,και ιδιος τα παιδακι με τις μαμαδες και τις γιαγιαδες
αν θελουμε βαζουμε την μιση ζυμη στην φορμα μετα μηλα σε φετες κομμενα μετα παλι ζυμη και μετα παλι με μηλα αν εχουμε αμυγδαλοπαστα την αραιωνουμε με λιγο νερο και ριχνουμε επανω στα μηλα
γαρνιρουμε με σοκολατα λιωμενη το πασπαλιζουμε με αχνη
Κάποιο μέλος πριν από λίγο σχολίασε τη συνταγή, αλλά δεν εμφανίστηκε το σχόλιο της. Είπε ότι θα επανέλθει με τις εντυπώσεις της συνταγής. Επειδή και άλλες φορές έχει σχολιάσει χωρίς να εμφανιστεί το σχόλιο της, ας γράψει απο κάτω από το σχόλιο το ονομά της και ας επικοινωνήσει μαζί μου (από την επικοινωνία ή με π.μ.) να δούμε για ποιον λόγο δεν εμφανίζονται τα σχόλιά της ή ας γράψει στο φόρουμ. Ευχαριστώ.
Μπιανκα η σιγκεκριμενη μηλοπιτα ειναι φτιαγμενη με τη δευτερη εκδοχη?εχει απο πανω αμυγδαλοπαστα?μαλλον οχι ε?θελω να την κανω.μου αρεσει για την ευκολια που εχει!
ναι Χρυσα μου εχει αμηγδαλοπαστα
100 γρ σχεδον και ειναι αραιωμενη με πολυ λιγο νερο ετσι που να ειναι ενας πολυ πηχτος χυλος
αλλα αν δεν θελεις μην βαζης εσυ
εμεις την λατρευουμε την αμυγδαλοπαστα
θελω να την κανω τωρα ομως δεν εχω αμυγδαλοπαστα,δεν θα ειναι καλη και χωρις?
ναι ναι ειναι και χωρις Χρυσα μου
αν εχεις λαδι πικραμυγδαλο βαλε απο αυτο λιγο μεσα στον χυλο λεω αν ,αν δεν ειχεις αστο ετσι
Λοιπον η ευκολη μηλοπιτα ,ευκολοτερη δεν γινοταν! και ειναι νοστιμοτατη,ευχαριστω για την συνταγη Μπιανκα!
Η φωτογραφία από τη Χρύσα, που έφτιαξε τη συνταγή.
Δοκιμάστε να πασπαλίσετε και με κανέλα - είναι τέλειο!
Κορίτσια εσείς μπορείτε να βάλετε και κανέλα επάνω στα μήλα και καρύδια και σταφίδες αν θέλετε αυτο ειναι το γούστο του καθενός πάντως γεινετε πολυ νόστιμη