Μηλόπιτα βελούδινη
- 375 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 125 γρ. βούτυρο σοφτ
- 180 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 3 μήλα
- Χυμός λεμονιού
- Κανέλα,
- 1,5 κ.σ. κορν φλάουερ
- 2 αυγά
- ζάχαρη άχνη
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια πάνω στο αλεύρι και με τα χέρια μας τρίβουμε τα δύο συστατικά μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αναμιγνύουμε.
- Σε χωριστό σκεύος βάζουμε τα καθαρισμένα μήλα, κομμένα σε μκρά κυβάκια και τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Πασπαλίζουμε τα μήλα με κανέλα, ρίχνουμε το κορν φλάουερ και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα μήλα στο μπολ με το αλεύρι, τα ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε όλο το μίγμα μας με κουτάλι, να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Στρώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 30 cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 20 με 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Αυτή η συνταγή είναι για μηλόπιτα χαμηλή σε ύψος, για ύψος ταρτιέρας. Έχει φίνο και αφράτο αποτέλεσμα και γι’ αυτό όσο αυξάνεται η δοσολογία τόσο πρέπει να μεγαλώνει και η διάμετρος του σκεύους που θα την ψήσουμε.
