Μηλόπιτα a la giorgia
- 125 γρ μαλακό βούτυρο
- 125 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
- 250 γρ αλεύρι
- 1/2 φακελάκι μπεικην
- 1 κσ γιαούρτι με όλα τα λιπαρά
- 6 μήλα
- Κραμπερι η σταφίδες
- 1 σφηνάκι Papidoux Calvados
- Ζάχαρη για πασπαλισμα
- Αμύγδαλο φιλε η ότι γουσταρουμε για πασπαλισμα
- Χτυπάω τον βούτυρο με την ζάχαρη να γίνει αφρός Και βάζω και την βανίλια,και σιγά σιγά βάζω και τα αυγά ένα ένα.
- Βάζω το αλεύρι με το μπεικην Και αν η ζύμη είναι πολύ πηχτή βάζω μια κσ γιαούρτι
- Σε ένα ταψάκι η φόρμα 26 εκατ βάζω την ζύμη,το κραμπερι η σταφίδες.
- Καθαρίζω και κόβω το μήλο στην μέση Και το κόβω σε μέτριες φέτες.
- Βάζω λίγο ζάχαρη (αν έχετε καφέ ζάχαρη έχει ωραία ουσία) το σφηνάκι ,μερικές σταγόνες λεμόνι και λίγο ξύσμα Και τα ανακατεύω ελαφριά.
- Βάζω πάνω στην ζύμη της φέτες μήλο όρθια μέσα στην ζύμη κοντά κοντά Και ότι περίσσεψε ενδιάμεσα.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 β. για 45 λεπτά περίπου.
- Καλή επιτυχία