Μεξικάνικη σαλάτα με αβοκάντος
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
- 3 μεγάλα αβοκαντος ώριμα αλλά όχι μαυρισμένα (να λειώνουν με το πιρούνι σαν βούτυρο).
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (ή και 3 αν θέλουμε)
- 2-3 μεγάλες τομάτες ψιλοκομμένες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδελίτσες (αν σε κάποιους το φρέσκο είναι δύσπεπτο, και το ξερό δεν είναι άσχημο).
- Κίτρινο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας κομμένο σε μικρά κυβάκια (το πρωτοδοκίμασα με cheddar).
- Τριμμένο ρεγκάτο ή όποιο άλλο σκληρό κίτρινο τυρί προτιμάτε
- Tabasco κόκκινο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντος, αφαιρούμε τα κουκούτσια και σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα λιώνουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην μαυρίσουν.
- Αμέσως στρώνουμε από πάνω το γιαούρτι ανακατεμένο με το Tabasco.
- Από πάνω στρώνουμε τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια τις ψιλοκομμένες τομάτες αφού τις έχουμε πρώτα αφήσει να στραγγίξουν με λίγο αλατάκι, για να μη βγάλουν τα υγρά τους στη σαλάτα.
- Συνεχίζουμε με τα κυβάκια του μαλακού τυριού και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί
Σχόλια
και αυτη εδω ωραια υλικα εχει πρεπει να ειναι πολυ νοστιμη