Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μεξικάνικη σαλάτα με αβοκάντος

recipe image
Προστέθηκε απόelenavan, Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Αρέσει πάρα πολύ και γίνεται ανάρπαστη όποτε τη σερβίρω
Συστατικά
  • 3 μεγάλα αβοκαντος ώριμα αλλά όχι μαυρισμένα (να λειώνουν με το πιρούνι σαν βούτυρο).
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (ή και 3 αν θέλουμε)
  • 2-3 μεγάλες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδελίτσες (αν σε κάποιους το φρέσκο είναι δύσπεπτο, και το ξερό δεν είναι άσχημο).
  • Κίτρινο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας κομμένο σε μικρά κυβάκια (το πρωτοδοκίμασα με cheddar).
  • Τριμμένο ρεγκάτο ή όποιο άλλο σκληρό κίτρινο τυρί προτιμάτε
  • Tabasco κόκκινο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντος, αφαιρούμε τα κουκούτσια και σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα λιώνουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην μαυρίσουν.
  2. Αμέσως στρώνουμε από πάνω το γιαούρτι ανακατεμένο με το Tabasco.
  3. Από πάνω στρώνουμε τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια τις ψιλοκομμένες τομάτες αφού τις έχουμε πρώτα αφήσει να στραγγίξουν με λίγο αλατάκι, για να μη βγάλουν τα υγρά τους στη σαλάτα.
  4. Συνεχίζουμε με τα κυβάκια του μαλακού τυριού και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Η σαλάτα αυτή σερβίρεται σε διαφανή σαλατιέρα γιατί φαίνονται οι στρώσεις με τα διαφορετικά χρώματα.
  • Επίσης είναι καλύτερα να έχουμε όλα τα υλικά κομμένα από πριν και στο ψυγείο, εκτός από τα αβοκάντος που τα ετοιμάζουμε τελευταία στιγμή γα να μη μαυρίσουν, ώστε όταν ξεκινήσουμε να τη φτιάχνουμε, τελειώνουμε σε λίγα λεπτά και ξαναμπαίνει ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε
  • Υπάρχει και εδώ μεξικάνικη σαλάτα
  • Επίσης περισσότερα για το αβοκάντο εδώ !
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 13 Αύγουστος 2010
και αυτη εδω ωραια υλικα εχει πρεπει να ειναι πολυ νοστιμη
Μεταφορά στην κορυφή