Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2900-salepi.jpg
Σαλέπι



Μαρμελάδα κεράσι

recipe image
Προστέθηκε απόελσα, Παρασκευή, 07 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Ο καιρός των κερασιών και φτιάχνουμε μαρμελάδα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 κιλό πολτό κεράσι
  •    2 κιλά κεράσια ώριμα
  •    800γρ.ζάχαρη
  •    ¼ κ.γλ.κοφτό ξινό προαιρετικά
  •    Βανίλια
Οδηγίες
  1. Αφαιρούμε τα κοτσάνια, πλένουμε τα κεράσια. Τα βράζουμε σε λίγο νερό, λίγο να
  2. σκεπάζονται, αφού τα ανακατεύουμε δεν χρειάζεται να είναι σκεπασμένα με νερό, τα
  3. αφήνουμε να πάρουν μια βράση μόνο, θα δούμε ότι αλλάζει το χρώμα τους.
  4. Τα στραγγίζουμε -το νερό δεν χρειάζεται το πετάμε-και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν   γιατί θα καούμε.
  5. Βάζουμε το τρυπητό σε ένα ταψί ή ένα λεκανάκι και ρίχνουμε   μέσα τα κεράσια λίγα-λίγα, προσοχή να έχουν κρυώσει   μην καούμε, τα λιώνουμε με τα χέρια μας, καλό είναι να φοράμε γάντια μιας   χρήσης γιατί βάφονται, τα ζουλάμε μέχρι   να μείνουν στο τρυπητό τα κουκούτσια και οι φλούδες, στη συνέχεια βράζουμε τη ζάχαρη   με το πολτό όπως όλες τις μαρμελάδες.
  6. Θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά στο δυνατό αλλά επειδή φουσκώνει καλό είναι να τη βράσετε για 50-60 λεπτά στο 2 αν εχει μέχρι το 3 η κουζίνα σας ή στο 6 αν έχει μέχρι το 9...η κανονική

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είχε ένα μέρος πολτό +ένα μέρος  ζάχαρη αλλά εμένα μου φαινόταν πολύ γλυκιά και αφαίρεσα λίγο ζάχαρη. Στο   τέλος ρίχνω ξινό ή λεμόνι και αν θέλω βανίλια για άρωμα, ότι χρησιμοποιεί   η καθε νοικοκύρα...

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή