Μαρμελάδα ευωδιαστή με ροδάκινο
2 κιλά ροδάκινα γινωμένα
1,5 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό του ή μισό βάζο γλυκόζη
- Πλένουμε τα ροδάκινα και αφαιρούμε τη φλούδα, το κουκούτσι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε κατσαρόλα τοποθετούμε σε στρώματα ροδάκινα και ζάχαρη και αφήνουμε όλο το βράδυ.
- Την επομένη βράζουμε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία γύρω στη μισή ώρα ή και παραπάνω μέχρι να πήξει ελαφρά. Ξαφρίζουμε τη μαρμελάδα κατά διαστήματα.
- Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ή τη γλυκόζη.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία προς το τέλος, για να μη μας κολλήσει η μαρμελάδα.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και όσο είναι ζεστή τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά τα βάζα , τα αναποδογυρίζουμε και έτσι τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για να μην μας φουσκώνει η μαρμελάδα και χύνεται, βάζουμε την ώρα που βράζει, ένα κομματάκι βούτυρο στην κατσαρόλα και έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας!







