Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μαρμελάδα από πεπόνι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολη και ασυνήθιστη αυτή η μαρμελάδα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 &1/2 κιλό καθαρισμένο πεπόνι.
  • Τον χυμό 2 λεμονιών.
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 1φακελάκι βανίλια.
  • 2 κουταλιές μπράντυ.
  • 300 γραμμάρια νερό.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε το πεπόνι, το ζυγίζουμε και το κόβουμε κύβους ,το βάζουμε σε κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε 300 γραμμάρια νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να μαλακώσει το πεπόνι και να εξατμιστεί το νερό.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν δυναμώνουμε την φωτιά και δένουμε την μαρμελάδα ,ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
  3. Λίγο πριν κατεβάσουμε την μαρμελάδα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντυ και ανακατεύουμε.
  4. Την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα μας, βυθίζουμε το ξύλινο κουτάλι στη μαρμελάδα το ανασηκώνουμε οριζόντια και αν τρέχει σε συνεχή ροή δεν έδεσε, αν τρέχει διακεκομμένα είναι εντάξει. Αυτό ισχύει για όλες τις μαρμελάδες.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010
Πραγματικά ασυνήθιστη συνταγή για μαρμελάδα.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη μου τι ωραια πρωτοτυπη μαρμαλαδα ειναι αυτη;μπραβο βρε Ειρηνη!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αααα εσυ εισαι χρυσοχερα,σκουφακια πολλα για αυτη την μαρμελαδα!
Μεταφορά στην κορυφή