Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4221-keikmarmare.jpg
Κέικ Μαρμαρέ



Μαρμελάδα Ακτινίδιο

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο που αγαπώ ιδιαίτερα! Το ίδιο και τη μαρμελάδα που γίνεται με το φρούτο αυτό. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά και τη χρησιμοποιώ σε πολλές τάρτες και μπισκότα.

Συστατικά
  • 1 κιλό ακτινίδια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • χυμό από ένα λεμόνι
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και ζυγίζουμε τα ακτινίδια να είναι ακριβώς ένα κιλό.
  2. Τα ψιλοκόβουμε και τα λιώνουμε με το εργαλειάκι του πουρέ.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  4. Ξαφρίζουμε και ανακατεύουμε συνέχεια γιατί κολλάει.
  5. Χρειάζεται περίπου 40 με 50 λεπτά βράσιμο.
  6. Όταν δέσει η μαρμελάδα, προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν θέλουμε βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή στα βάζα.
  • Σε αυτή την περίπτωση τα σκεπάζουμε αμέσως και τα γυρίζουμε ανάποδα.
  • Διατηρείται αρκετό καιρό εκτός ψυγείου αλλά αν θέλετε να την κρατήσετε πολλούς μήνες καλό θα ήταν την επόμενη μέρα να τη βάλετε στο ψυγείο.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Μαρμελάδα ακτινίδιο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Να μια ευκαιρία και να τη φτιάξω αλλά και να τη γευτώ!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2010
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Σχόλιο από m54 , Κυριακή, 09 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Μόλις την εφτιαξα και την εχω αφήσει να κρυωσει. Δοκίμασα λίγο , μου αρεσε , αλλά μου φανηκε πολύ γλυκιά . Δεν ξέρω αν βαζοντας λιγοτερη ζάχαρη δεσει καλά .
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 09 Ιανουάριος 2011
Εξαρτάται, αν τα ακτινίδια είναι πολύ γινωμένα χρειάζεται λιγότερη, αν είναι αρκετά άγουρα τη θέλει την ποσότητα αυτή. Σίγουρα όμως είναι και θέμα γούστου πόσο γλυκιά θέλουμε τη μαρμελάδα μας. Εγώ στις μαρμελάδες μου βάζω λιγότερη ζάχαρη από αυτήν που μου λέει η συνταγή αρχικά, και προσθέτω αργότερα και άλλη ζάχαρη αφού δοκιμάσω. Πάντως το φρούτο μας οδηγεί στο πόση ζάχαρη θα βάλουμε.
Μεταφορά στην κορυφή