Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...


Μαρμελάδα Ακτινίδιο

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο που αγαπώ ιδιαίτερα! Το ίδιο και τη μαρμελάδα που γίνεται με το φρούτο αυτό. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά και τη χρησιμοποιώ σε πολλές τάρτες και μπισκότα.

Συστατικά
  • 1 κιλό ακτινίδια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • χυμό από ένα λεμόνι
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και ζυγίζουμε τα ακτινίδια να είναι ακριβώς ένα κιλό.
  2. Τα ψιλοκόβουμε και τα λιώνουμε με το εργαλειάκι του πουρέ.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  4. Ξαφρίζουμε και ανακατεύουμε συνέχεια γιατί κολλάει.
  5. Χρειάζεται περίπου 40 με 50 λεπτά βράσιμο.
  6. Όταν δέσει η μαρμελάδα, προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν θέλουμε βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή στα βάζα.
  • Σε αυτή την περίπτωση τα σκεπάζουμε αμέσως και τα γυρίζουμε ανάποδα.
  • Διατηρείται αρκετό καιρό εκτός ψυγείου αλλά αν θέλετε να την κρατήσετε πολλούς μήνες καλό θα ήταν την επόμενη μέρα να τη βάλετε στο ψυγείο.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Μαρμελάδα ακτινίδιο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Να μια ευκαιρία και να τη φτιάξω αλλά και να τη γευτώ!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2010
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Σχόλιο από m54 , Κυριακή, 09 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Μόλις την εφτιαξα και την εχω αφήσει να κρυωσει. Δοκίμασα λίγο , μου αρεσε , αλλά μου φανηκε πολύ γλυκιά . Δεν ξέρω αν βαζοντας λιγοτερη ζάχαρη δεσει καλά .
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 09 Ιανουάριος 2011
Εξαρτάται, αν τα ακτινίδια είναι πολύ γινωμένα χρειάζεται λιγότερη, αν είναι αρκετά άγουρα τη θέλει την ποσότητα αυτή. Σίγουρα όμως είναι και θέμα γούστου πόσο γλυκιά θέλουμε τη μαρμελάδα μας. Εγώ στις μαρμελάδες μου βάζω λιγότερη ζάχαρη από αυτήν που μου λέει η συνταγή αρχικά, και προσθέτω αργότερα και άλλη ζάχαρη αφού δοκιμάσω. Πάντως το φρούτο μας οδηγεί στο πόση ζάχαρη θα βάλουμε.
Μεταφορά στην κορυφή