Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μαριναρισμένος άγριος σολομός Αλάσκας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 28 Νοέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Mια συνταγή για να ετοιμάσουμε το γιορτινό μας σολομό μόνοι μας. Είναι πολύ εύκολο!!!!

Συστατικά
  • 1  Σολομός από περίπου 2,5 κιλά  σε 2  φιλέτα  χωρισμένος χωρίς κόκαλα
  • 1 κουταλιά της σούπας Πιπέρι, μαύρο, ολόκληρο
  • 1 κουταλιά της σούπας  Λευκό πιπέρι, χτυπημένο σε γουδί,
  • 4 κουταλιές της σούπας  Θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουταλιές ,κεδροκούκουτσα  χοντροκομμένο σε γουδί
  • 2 κουταλιές κεδροκούκουτσα , ολόκληρα
  • 1 κουταλιά της σούπας  Πιπέρι κόκκινο , ολόκληρα σποράκια
  • 4 κουταλιές της σούπας  Μέλι,
  • 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρη  Ζαχαροκάλαμο η απο την καφε τήν ζάχαρη
  • 7 κλωναράκια  Ρίγανη, με λουλούδια θά τήν  βρήτε ξερή
  • 4 Φύλλα δάφνης
  • 1 Τζίντζερ φρέσκο , περίπου 6 cm, χοντροκομμένο σέ ροδέλες
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι  κόκκινο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ματσάκι Άνηθο, (ένα πολύ μεγάλο  ματσάκι   )
Οδηγίες

  1. Kαθαρίζουμε τό ψάρι καί βγάζουμε τά κόκαλα του
  2. Bάζουμε  μέ τήν σειρά επάνω στά φιλέτα τά υλικά όπως τά γράφω, στό τέλος βάζουμε επάνω καί τόν άνηθο έτσι ολόκληρον
  3. Διπλώστε τώρα τα δύο μισά του σολομού, έτσι ώστε οι πλευρές νά είναι στο ίδιο επίπεδο με το άλλο.
  4. Και τα δύο μισά του  τυλίξτε τα καλά με πλαστική μεμβράνη, έτσι ώστε ή μαρινάδα πού βάλαμε επάνω νά μή μπορεί να κινηθεί καί  νά μαριναριστεί καλά
  5. Στη συνέχεια, τό τυλίγουμε γενναιόδωρα με  χαρτί εφημερίδας  καί τό δένουμε  σέ πακέτο  μέ έναν σπάγγο
  6. Τό βάζουμε  στο ψυγείο, βάζουμε καί μία ξύλινη σανίδα, μία κατσαρόλα μέ νερό επάνω  γία νά έχει βάρος
  7. Ο σολομός θα είναι τώρα  4 με 5 ημέρες στο ψυγείο και κάθε μέρα νά τόν γυρνάτε 2-3 φορές Αυτό μάς  εξασφαλίζει ότι ή μαριναδα του θά πάη ομοιόμορφα παντου
  8. Μετά από αυτόν το χρόνο τις  4 με 5 ημέρες,  αφαιρέστε όλα τα βότανα,
  9. Τέλος, δίνουμε μια νότα από πολύχρωμο φρεσκοτριμένο πιπέρι πάνω  στο σολομό και φρέσκο άνηθο πάνω, ψιλοκομμένο




Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη συνταγή και την έψαχνα!!!!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πω ,με ολα αυτα τα αρωματικα μονο υεροχος μπορει να γινει ο σολομος!!!!!!!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 02 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Bianka για την ωραιότατη συνταγή που μας χάρισες!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 16 Μάιος 2012
Ο σολομος μπορη να είναι και καταψυγμενος
Λεγεται και graved και τον έχουν όλα τα σ.μ
Μπορείτε εσείς να βάλετε ότι αλλα μυρωδιά θέλετε αν δεν βρείτε αυτά μου σας έχω βαλη εγω
Μεταφορά στην κορυφή