Mαντί
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 300 γρ κιμά
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 500 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγο ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι
- Αλάτι
- χλιαρό νερο
- 3 ντομάτες στο τρίφτη
- 3 κουταλιές βιταμ
- 2 κνορ
- δυόσμο
Οδηγίες
- Πλάθω το κιμά με το τριμμένο κρεμμύδι και το αλατοπίπερο.
- Αφήνω για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Ζυμώνω το αλεύρι προσθέτοντας λιγο ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και όσο νερό σηκώσει.
- Περιμένουμε για λίγο να ξεκουραστεί και ανοίγω φύλα, χαράζοντας μακρόστενες λωρίδες και στη συνέχεια δημιουργώ τετράγωνα κομμάτια.
- Βάζω μικρά κομματάκια κιμά και κλείνω σε πουγγακια.
- Σοτάρω το βιταμ προσθέτοντας τη τριμμένη ντομάτα, ρίχνω νεράκι και 2 κύβους κνορ.
- Όταν πάρει βράση, ρίχνω τμηματικά τα πουγγακια. Δε θέλουν πάνω απο 5 λεπτά.
- Σερβίρω με γιαούρτι και πασπαλίζω με δυόσμο!!!
Σχόλια
Φαγητό παραδοσιακό που το κάνουν στη Μακεδονία πολλοί απο τους πρόσφυγες της Μ.Ασίας ! μοιράζεται και σε εκδηλώσεις την Αποκριά σε πολλά χωριά μας!αξίζει να το κάνουμε!
Πολύ ωραία συνταγή!!!Την έχω γευτεί και χωρίς ντομάτα με φρέσκο βούτυρο!!!
Και μεις τα τρωγαμε με πιο πολυ ζουμακι,σαν σουπα δηλαδη και ηταν φανταστικα.
ωραια συνταγη Ντεπι,οταν λες σερβιρω με γιαουρτι ,το γιαουρτι ειναι συνοδευτικο ή μπαινει στο τελειωμα του φαγητου,δεν μπορω να καταλαβω απο την εικονα,και ρωτω γιατι με ενδιαφερει σαν πιατο.
hrisag sory αλλα μολις τωρα ειδα το μηνυμα σου.Εγω ανακατευω το γιαουρτι με λιγο νερακι μεχρι να γινει ρευστο,και προσθετω 4 κουταλιες της σουπας σε καθε πιατο.Απο πανω πασπαλιζω με κοκινο πιπερι καυτερο.στη φωτο δεν εχω βαλει γιαουρτι.
Ωραια συνταγη. Απο τι καταλαβα γινεται σαν σουπα. Η πεθερα μου που ειναι απο τη Πολη, τα ψηνει στο φουρνο, με ζωμο, και βγαινουν σαν μικρα πεινιρλι. Και το γιαουρτι παει τελεια.
τα συνηθίζουν γώ οι μικρασιάτες αλλά και οι πόντιοι