Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

992-eikona g1.jpg
Πολίτικη σαλάτα



Μανταρινόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2013
none
Περιγραφή

Πεντανόστιμη γλυκιά πίτα με άρωμα μανταρίνι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
16 κομμάτια
  •    12 φύλλα κρούστας,
  •     ½ φλ. Βιτάμ Culinesse

Κρέμα:

  •     400 γρ. ζαχαρούχο,
  •     400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%,
  •     4 αυγά,
  •     1 φλ. σπορέλαιο,
  •     1 κ.γ. ξύσμα μανταρινιού,
  •     2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ.

    Για το σιρόπι:

  •     1 ½ φλ. ζάχαρη,
  •     ½ φλ. νερό,
  •     1 φλ. χυμό μανταρινιών,
  •     φλούδα από 1 μανταρίνι,
  •     1 αστεροειδή γλυκάνισο.
Οδηγίες
  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το χυμό μανταρινιών με το νερό, τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο (εγώ δεν είχα και δεν έβαλα) και τη φλούδα μανταρινιού για 8 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα - ένα 6 φύλλα κρούστας και αφού τα σουρώσουμε κατά μήκος, στρώνουμε με αυτά τον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού 25 x 35 εκ. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το ζαχαρούχο, σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα μανταρινιών και ανακατεύουμε καλά. Εγώ έκοψα τη φλούδα μανταρινιού από το σιρόπι και δεν έβαλα ξύσμα.
  4. Κάνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ρολό και με ένα ψαλίδι τα κόβουμε σε ροδέλες ρίχνοντάς τα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βγάζουμε το ταψάκι μας από το φούρνο, μοιράζουμε ομοιόμορφα από πάνω το μείγμα των αυγών. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
  6. Αφήνουμε 5 λεπτά, το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το κρύο σιρόπι λίγο - λίγο με ένα κουτάλι της σούπας.
  7. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή της  Ιωάννας Σταμούλου

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2013
Ευωδιαστή πρέπει ναναι και ακολουθεί τη φιλισοφία της γνωστής πορτοκαλόπιτας. Θα φτιαχτεί σύντομα....μου αρέσει!
Μεταφορά στην κορυφή