Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Τόσο απλή και τόσο νόστιμη αυτή η μανιταρόσουπα.

Συστατικά
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες και το πράσινο
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κλαράκι θυμάρι φρέσκο ολόκληρο στην κατσαρόλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γλ. λάδι τρούφας (προαιρ.)
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
  1. Σοτάρω σε κατσαρόλα με το λάδι ή βούτυρο και σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 10 λεπτά .
  2. Προσθέτω την πατάτα, το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε.
  3. Βάζω αλάτι και προσθέτω το ζωμό και το κλαράκι θυμάρι . Βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρώ το κλαράκι του θυμαριού.
  4. Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ με την κανάτα ή με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτω το γάλα ή την κρέμα, βάζω λευκό πιπέρι και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά ακόμα. Τέλος ρίχνω το λάδι τρούφας και κατεβάζω από τη φωτιά.
  5. Αν θέλω ψιλοκόβω μαϊντανό και ρίχνω στο τέλος στο σερβίρισμα του πιάτου.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μανιταρόσουπα

Καλά είναι τα μανιτάρια να είναι φρέσκα για να είναι λευκά. Επίσης όταν τα κόψουμε καλό είναι να τα ραντίσουμε με 1 ή 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και καλό ανακάτεμα για να μη μαυρίσουν ιδιαίτερα και να είναι πιο άσπρα.

Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον και ξερά μανιτάρια, που θα έχουμε μουλιάσει σε μισό ποτήρι κρασί για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε από το κρασί, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε αρχικά μαζί με τα άλλα μανιτάρια να σοταριστούν. Το κρασί το χρησιμοποιούμε για να σβήσουμε τα λαχανικά μας στο πρώτο στάδιο πριν μπει ο ζωμός.

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή