Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1470-poutaneska0.jpg
Σπαγγέτι πουτανέσκα



Μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Τόσο απλή και τόσο νόστιμη αυτή η μανιταρόσουπα.

Συστατικά
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες και το πράσινο
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κλαράκι θυμάρι φρέσκο ολόκληρο στην κατσαρόλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γλ. λάδι τρούφας (προαιρ.)
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
  1. Σοτάρω σε κατσαρόλα με το λάδι ή βούτυρο και σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 10 λεπτά .
  2. Προσθέτω την πατάτα, το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε.
  3. Βάζω αλάτι και προσθέτω το ζωμό και το κλαράκι θυμάρι . Βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρώ το κλαράκι του θυμαριού.
  4. Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ με την κανάτα ή με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτω το γάλα ή την κρέμα, βάζω λευκό πιπέρι και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά ακόμα. Τέλος ρίχνω το λάδι τρούφας και κατεβάζω από τη φωτιά.
  5. Αν θέλω ψιλοκόβω μαϊντανό και ρίχνω στο τέλος στο σερβίρισμα του πιάτου.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μανιταρόσουπα

Καλά είναι τα μανιτάρια να είναι φρέσκα για να είναι λευκά. Επίσης όταν τα κόψουμε καλό είναι να τα ραντίσουμε με 1 ή 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και καλό ανακάτεμα για να μη μαυρίσουν ιδιαίτερα και να είναι πιο άσπρα.

Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον και ξερά μανιτάρια, που θα έχουμε μουλιάσει σε μισό ποτήρι κρασί για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε από το κρασί, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε αρχικά μαζί με τα άλλα μανιτάρια να σοταριστούν. Το κρασί το χρησιμοποιούμε για να σβήσουμε τα λαχανικά μας στο πρώτο στάδιο πριν μπει ο ζωμός.

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή