Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Τόσο απλή και τόσο νόστιμη αυτή η μανιταρόσουπα.

Συστατικά
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες και το πράσινο
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κλαράκι θυμάρι φρέσκο ολόκληρο στην κατσαρόλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γλ. λάδι τρούφας (προαιρ.)
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
  1. Σοτάρω σε κατσαρόλα με το λάδι ή βούτυρο και σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 10 λεπτά .
  2. Προσθέτω την πατάτα, το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε.
  3. Βάζω αλάτι και προσθέτω το ζωμό και το κλαράκι θυμάρι . Βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρώ το κλαράκι του θυμαριού.
  4. Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ με την κανάτα ή με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτω το γάλα ή την κρέμα, βάζω λευκό πιπέρι και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά ακόμα. Τέλος ρίχνω το λάδι τρούφας και κατεβάζω από τη φωτιά.
  5. Αν θέλω ψιλοκόβω μαϊντανό και ρίχνω στο τέλος στο σερβίρισμα του πιάτου.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μανιταρόσουπα

Καλά είναι τα μανιτάρια να είναι φρέσκα για να είναι λευκά. Επίσης όταν τα κόψουμε καλό είναι να τα ραντίσουμε με 1 ή 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και καλό ανακάτεμα για να μη μαυρίσουν ιδιαίτερα και να είναι πιο άσπρα.

Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον και ξερά μανιτάρια, που θα έχουμε μουλιάσει σε μισό ποτήρι κρασί για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε από το κρασί, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε αρχικά μαζί με τα άλλα μανιτάρια να σοταριστούν. Το κρασί το χρησιμοποιούμε για να σβήσουμε τα λαχανικά μας στο πρώτο στάδιο πριν μπει ο ζωμός.

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή