Μακαρόνια Σουφλέ
- 100 γρ μακαρονια ταλιατελε, ειναι τα λιγο πλατιά
- 2 κ σ ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε κυβακια κομμένο
- 250 γρ πιπεριες πράσινες, κίτρινες, κόκκινες σε λωρίδες κομμένες
- 2 κ σ φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη η βάλτε ξερή αν δεν έχετε
Για το σουφλε Soufflé
- 40 γρ βουτυρο
- 20 γρ αλεύρι
- 325 μλ γαλα
- 50 γρ παρμεζανα τριμμένη
- 4 αυγα ξεχωριστά
- Λιγο βουτυρο και παξιμάδι τριμμένο για τα φορμάκια
- Βραζουμε με αλατισμένο νερο τα μακαρονια για 3-5 λεπτα, Τα στραγγιζουμε και τα χοντρόκοβουμε.
- Βαζουμε το λαδι σε τηγάνι και σωταρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτα ,Την ρίγανη ριχνουμε και τις πιπεριες. Σκεπαζουμε με καπάκι και κατεβαζουμε τη φωτια αφηνουμε για 10 λεπτα Και το παίρνουμε απο την φωτια μετά.
- Ανάβουμε τον φουρνο στους 200°Βαθμούς αντιστασεις. Παίρνουμε 2-3 φορμάκια που να χωράνε 400 μλ και τα βουτυρωνουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο παξιμάδι.
- Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρέγκα και βαζουμε στο ψυγείο.
- Βαζουμε τα 40 γρ βουτυρο να ζεσταθεί. Ριχνουμε το αλευρι ,λιγο αλατι, πιπερι ,
- Ανακατεύουμε ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα και μετα το Τυρί, στο τέλος τους κροκους , ριχνουμε μεσα τα μακαρονια ανακατεύουμε. Προσθετουμε την μαρέγκα.
- Βαζουμε απο το μιγμα αυτο στα φορμάκια και επανω απο τις πιπεριες. Ψήνουμε για 25 λεπτα ανάλογα τον φουρνο σας ,μεχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να εχει φουσκώσει αρκετα. Σερβιρουμε αμεσως γιατι ξεφουσκώνει και καθεται.