Μακαρονάδα Μιλάνου
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 7-8 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή για πιο light
- 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 αυγά χτυπημένα
- αλάτι και πιπέρι
- ξερή μυζίθρα ή παρμεζάνα για το πασπάλισμα
- Βράζουμε τα μακαρόνια με τον τρόπο που ξέρουμε.
- Στραγγίζουμε , ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και αμέσως προσθέτουμε τα αυγά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα ώστε να μπορέσει να ψηθεί το αυγό απο τα ζεστά μακαρόνια.
- Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τη γαλοπούλα, μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι καλά.
- Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη γαλοπούλα όσο είναι ζεστά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Η συνταγή είναι από το ένθετο των Νέων "Ονειρικές υγιεινές γεύσεις" με δικές μου πινελιές.
- Αν αντί για γαλοπούλα χρησιμοποιήσετε μπέικον, καλό είναι να το σωτάρετε μόνο του πριν το ρίξετε στο κρεμμύδ,ι για να φύγει το περιττό λίπος.