Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο
Φανταστική συνταγή με χωριάτικο λουκάνικο , πιπεριές και μανιτάρια ! Βρήκα στο ίντερνετ την συνταγή του Βασίλη Καλλίδη "Σπαγγέτι με σάλτσα σπετζοφάι" εγώ έκανα κάποιες αλλαγές :πρόσθεσα κρεμμύδι και μανιτάρια ,επίσης θρούμπι που ταιριάζει πολύ στο χοιρινό,έσβησα με κρασάκι. Πολύ ωραία θα είναι με πολύχρωμες πιπεριές ,δεν είχα σήμερα την επόμενη φορά σίγουρα θα βάλω!
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
2 λουκάνικα μεγάλα χωριάτικα χοιρινά η μοσχαρίσια{βάζω χοιρινά}
3 πιπεριές πράσινες ή πολύχρωμες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι , πιπέρι,θρούμπι
3 ντομάτες ώριμες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι για το τέλος.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο , κρεμμύδι και το σκόρδο τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές,τα μανιτάρια, τα λουκάνικα σε ροδέλες,τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί .
Προσθέτουμε στο φαγητό τις ντομάτες κομμένες ή τα ντοματάκια σε κυβάκια , το αλατοπίπερο ,θρούμπι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 -20 λεπτά να μαλακώσουν τα μανιτάρια και οι πιπεριές και να χυλώσει η σάλτσα μας.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες ,γύρω στα 15 λεπτά,τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το σπετζοφάι , ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά να τραβήξουν την νοστιμιά από τη σάλτσα και αφήνουμε για ακόμα 3-4 περίπου λεπτά.
{εγώ τα σοτάρισα στην κατσαρόλα όπως κάνουμε τα μακαρόνια και έριξα απάνω την σάλτσα}.
Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασάκι .