Μακαρονάδα με σάλτσα λωτού
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 300 γραμμάρια σπαγγέτι.
- 4 κουταλιές λάδι.
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο βιολογικό.
- 1 κουταλάκι λευκό πιπέρι.
- 1 κουταλάκι αλάτι.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι στο μούλτι.
- 3 σκελίδες σκόρδο στο μούλτι.
- 2 μέτριους ώριμους λωτούς σε πολτό.
- Λίγο τσίλι η μισό κουταλάκι καγιέν (προαιρετικά)
- 1/4 του φυλτζανιού γάλα εβαπορέ.
- 1/2 φυλτζάνι νερό από το ζωμό των μακαρονιών.
- Ξύσμα ενός μικρού λεμονιού.
Οδηγίες
- Κόβουμε τους λωτούς στα τέσσερα και βγάζουμε με κουταλάκι την σάρκα. Την κάνουμε πολτό.
- Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι με το σκόρδο και το πολτοποιούμε.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και τον κύβο, γυρίζουμε το κρεμμύδι -σκόρδο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε την σάρκα των λωτών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε το τσίλι ,το λευκό πιπέρι, το αλάτι ,το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε και το νερό απο το ζωμό των μακαρονιών. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ανακατεύουμε για λίγο και βγάζουμε την σάλτσα απο την φωτιά!
- Ανακατεύουμε με το ζυμαρικό και το σερβίρουμε ζεστό.
Σχόλια
Πολύ ιδιαίτερη η συνταγή αυτή, Ειρήνη. Η σάλτσα γλυκίζει;
Όχι Ηλιάννα ,δεν γλυκίζει,απεναντίας με το τσίλι γίνεται λίγο πικάντικη,νόστιμη!
Μια χαρα αξιοποιησεςτους λωτους!μπραβο καλονοικοκυρα,λιγο ταυλανδεζικη κουζινα μου θυμιζει η συνταγη,μου αρεσει.
Εχεις δικιο γιατί στην Απω Ανατολή μαγειρεύουν πολύ με λωτούς ,έχουν εκεί δέντρα τέτοια πολλά!Εμείς την φάγαμε ευχαρίστως γιατί ήταν νόστιμη.