Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1035-eikona g1.jpg
Κέικ με Ταχίνι



Μαγειρίτσα με μοσχαρίσιο συκώτι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη μαγειρίτσα αντάξια της κλασικής!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 750 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο ολόκληρο κομμάτι όχι φέτες.
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο,
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο.
  • 1 ρίζα σαλάτα μαρούλι κάπως χοντροκομμένο.
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
  • 1/2 φλιτζάνι φυτίνη.
  • Αλάτι ,πιπέρι.
  • Χυμό 2 λεμονιών.
  • Μια μεγάλη χούφτα ρύζι γλασέ.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε την συκωταριά και την ζεματάμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό.
  2. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.Την κόβουμε μεγάλους κύβους μεγέθους μπουκιάς.
  3. Βάζουμε σε κατσαρόλα την φυτίνη να κάψει,ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα κομμάτια του συκωτιού και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  4. Τα σβίνουμε με το κρασί ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και 1,5 ποτήρι νερό βραστό και αφήνουμε να βράσει για
  5. μισή ώρα.
  6. Στην συνέχεια ρίχνουμε 8 φλιτζάνια ζεστό νερό,τα μυρωδικά χόρτα,όπως και το μαρούλι.
  7. Βράζουμε για λίγο και προσθέτουμε1 χούφτα ρύζι γλασέ,ανακατεύουμε καλά,χαμηλώνουμε την φωτιά,δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε την σούπα για 20-25 λεπτά.
  8. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να γίνει το ρύζι.
  9. Αν θέλουμε κάνουμε αυγολέμονο.Εμείς δεν κάνουμε γιατί αν περρισέψει δύσκολα ξαναζεσταίνεται αν έχει αυγό.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή