Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Macaroons

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 06 Νοέμβριος 2011
none
Περιγραφή Νόστιμα μπισκοτάκια με καρύδα!
Συστατικά
  • 4 ασπράδια
  • 10 βανίλιες
  • 250 γρ άχνη η κανονική ζάχαρη
  • 250 γρ καρύδα  τριμμένη
Οδηγίες

  1. Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα. Αναβουμε το φουρνο στους 150 βαθμους.
  2. Χτυπαμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, ριχνουμε και τη ζαχαρη  αχνη  ανακατεμενη με τη βανιλια, ριχνουμε και την καρύδα, ανακτευουμε λιγο.
  3. Με δύο κουταλάκια του γλυκού, παίρνουμε απο το μείγμα και τοποθετουμε επανω στη λαδόκολλα, ψήνω για περίπου 20 λεπτά.
  4. Όταν τα βγαλω απο το φουρνο, αφηνω να κρυώσουν και περναω τον πατο με λιωμενη σοκολατα και αν θελω ενώνω δυο μαζι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ζάχαρη βανίλιας μπορουμε να φτιαξουμε μονες μας:  παίρνουμε μια βανιλια φασολα και την κοβουμε,  βγαζουμε τα σπορακια τα οποια τα βαζουμε σε ενα κεικ η τουρτα.  Τώρα βαζουμε σε ενα βαζο 250 γρ ζαχαρη απλη και τη βανιλια μεσα,  κλεινουμε το βαζο και αφηνουμε ετσι για αρκετες ημερες, μετα ριχνουμε τη ζαχαρη σε ενα μουλτι και το αλεθουμε ετσι εχουμε αρκετη ζαχαρη βανιλια για τα γλυκα μας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή