Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λουκουμάδες γεμιστοί με μαρμελάδα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Συστατικά
  • 125 ml γάλα χλιαρό
  • 100 γρ βούτυρο η βιταμ
  • 500 γρ Αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά η 42 γρ φρέσκια
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κγ αλάτι
  • 2 αυγά
  • λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα

Γέμιση

  • 300 γρ μαρμελάδα Φράουλα
  • λίγη ζάχαρη για το τύλιγμα
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το χλιαρο γαλα σε μια λεκανη και προσθετουμε το βουτυρο να λιώσει
  2. Βαζουμε το αλευρι στην λεκανη του μιξερ κα προσθετουμε την μαγια ανακετευουμε λιγο ,
  3. Προσθετουμε και το λιωμενο γαλα - βουτυρο και ολα τα αλλα υλικα και με τον γαντζο του μιξερ τα ανακατευουμε στην μικρη ταχυτητα να ενωθουν ολα τα υλικα . Μετα για 5 λεπτα στην γρηγορη ταχ.εως να γινει μια μαλακη ζυμη
  4. Σκεπαζουμε την ζυμη και την βαζουμε σε ενα ζεστο μερος να φουσκωσει και να διαπλασιαστεί σε ογκο
  5. Βαζουμε το λαδι στην φριτέζα να ζεσταθεί στους 180 βαθμους
  6. Βαζουμε στον παγκο εργασιας λιγο αλευρι και και ριχνουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε για πολύ λιγο , παίρνουμε απο το ζυμαρι και κανουμε μικρα μπαλακια σχεδον 16, προσεχουμε ομως να μην εχουν σχισίματα
  7. Παίρνουμε μια πετσετα κουζινας την αλευρωνουμε και βαζουμε στην σειρα τα μπαλακια , τα σκεπαζουμε με μια αλλη πετσετα , και τα αφηνουμε παλι να φουσκωσουν και να διπλασιαστουν σε ογκο
  8. Τα ριχνουμε στο καυτο λαδι να παρουν ενα χρυσο χρωμα και μετα τα γυριζουμε απο την αλλη πλευρα
  9. Τα βγαζουμε με μια τρυπητη κουταλα και τα ριχνουμε αμεσως στην ζαχαρη
  10. Τα βαζουμε σε μερος να κρυωσουν
  11. Την μαρμελαδα την περναμε απο μια σιτα η τρυπητό την βαζουμε σε μια σακκουλα κορνε , βαζουμε και το μυτερο εργαλειο και μετα με αυτο γεμίζουμε τα μπερλινα
  12. Άμα θελετε γεμιση με σοκολατα τα γεμιζετε τα μπαλακια με κομματια σοκολατας πριν τα βαλετε στο λαδι για να τηγανιστουν

 

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μπιανκα ωραία θα ειναι και μπουκιτσες αυτα τα διαολεμένα .Η ζύμη μπριος ειναι ετσι ?
Λυπησου μας ειναι καλοκαίρι στην Ελλάδα .
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Είναι λαχταριστά και με μαρμελάδα και με σοκολάτα!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2009
Να προσθέσω για τα γεμιστά με σοκολάτα .Μπορείτε επίσης ,να παγώσετε μπαλάκια απο γκαναζ σοκολατας και να τα τυλιξετε στη ζύμη .Αλευρώστε καλα τα χερια σας πριν για να κλείσουν πολυ καλά .
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Όχι απλά νόστιμα, πεντανόστιμα!! Μπράβο Βianka, και ήθελα μια τέτοια συνταγή!!
Σχόλιο από afroditi , Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2010
τα λιγουρεύομια εδω κ καιρό αυτά τα ζαχαρωτά σου Bianka μου , λες να ψηνονται και στο φούρνο ; τα εχει δοκιμάσει καμία ; αν τα βάλω σε φόρμα του κεικ στρογγυλή , το ενα διπλα στο άλλο ;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2010
afroditi μου δυστυχως οχι αυτα μονο στο λαδι γεινοντε οπως και οι λουκουμαδες μας
Σχόλιο από afroditi , Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2010
δεν πειράζει ... απλά επειδή θέλω να φτιάξω αρκετά , ελεγά να αποφύγω το τηγάνι! πάντως πρέπει να γίνονται υπέροχα! ευχαριστούμε για την συνταγη Βιανκα μας! :)
Σχόλιο από afroditi , Σάββατο, 24 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πεντανόστημα!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από zouzounel , Παρασκευή, 07 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μπραβοοοοοο.....σου αξιζουν 5 σκουφάκια.
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Λιάννα μου τους βλέπω σ ένα φούρνο πού έχουμε απίθανο και πάντα ήθελα να μάθω πώς γίνονται . Θα τούς κάνω αλλα εμενα μου αρέσουν με μερέντα.
Μεταφορά στην κορυφή