Λικεράκια από ρόδι και αχλάδι
Για το ρόδι
- 1 κούπα σπόρους ροδιού.
- 1 κούπα τσίπουρο.
- 1 κούπα ζάχαρη.
- 2 ξυλάκια κανέλας.
- 2-3 γαρύφαλα.
- 5 κουταλιές γρεναδίνης.΄
Για το αχλάδι:
- Το ζουμάκι από το γλυκό αχλάδια με σαφράν.
- Έβαλα τους σπόρους του ροδιού την ζάχαρη ,το τσίπουρο σε μποτίλια .
- Πρόσθεσα την κανέλα και τα γαρίφαλα. Το ανακίνησα αρκετά και το έβαλα στον ήλιο.
- Το άφησα ένα μήνα και μετά πρόσθεσα την γρεναδίνη.
- Το ανακάτεψα καλά και μετά το σούρωσα .Υστερα το πέρασα από τουλπάνι και το έβαλα στο κανατάκι.
- Πέρασα από τουλπάνι το ζουμάκι του αχλαδιού και το έβαλα στο κανατάκι!
Στη διάρκεια που ήταν στον ήλιο το ρόδι ,το ανακινούσα συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη.