Λικέρ ψητό μήλο
- 4 μήλα
- 2 ξύλα κανέλα
- 2 γλυκάνισο
- 2 κανελες
- 2 γαρίφαλα
- 1 βανιλια φασολάκι
- 1 λεμόνι (Bio)
- 200 γρ . άσπρη (Kandis) ζάχαρη
- 700.ml καθαρό αλκοόλ, εγώ έβαλα βότκα
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αερα). Πλένουμε τα μήλα και βγάζουμε στην μέση (με ένα ειδικό για μηλο) τα κουκούτσια.
- Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια λαδόκολλα, τοποθετούμε τα μήλα και το βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, (αλλά να μην σκάσουν). Μετά από 5 λεπτά ψήσιμο βάζουμε κανέλα, γλυκάνισο, γαρίφαλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανοίγουμε την βανιλια (φασολα) και με ένα μαχαίρι βγάζουμε την βανίλια σπορακια. Πλένουμε το λεμόνι και κόβουμε τη φλούδα του πολύ ψιλή.
- Ψητό μήλο, βανίλια, λεμόνι φλούδα και ζάχαρη, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δοχείο, η βάζο (καθαρο, και περίπου 2,5 λίτρα) βάζουμε το αλκοόλ, και το κλείνουμε καλα.
- Το αφήνουμε για 4 βδομάδες, να ξεκουραστεί. Το λικέρ μετά από τις 4 βδομάδες, το περνάω από το σουρωτήρι με ένα καθαρό πανί , το αφήνω να στραγγίζει καλά και το βάζω σε (καθαρά ζεστά πλυμένα μπουκάλια) έχουμε περίπου (800 μλ) λικερ.
Το πίνουμε ζεστό η και κρυο.