Λικέρ πορτοκάλι με κόκκους καφέ
- 1 μεγάλο πορτοκάλι πολύ καλά πλυμένο
- 30 κόκκους καφέ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1/2 λίτρο οινόπνευμα για ποτά
- Πλένω το πορτοκάλι, του κάνω τρύπες με ένα μαχαίρι και καρφώνω τους κόκους καφέ.
- Το βάζω σε ένα βάζω που κλείνει καλά και προσθέτω το οινοπνευμα. Το αφήνω έτσι για 2 μήνες, σε δροσερό σημείο.
- Μετά από 2 μήνες βγάζω τα πορτοκάλια και ρίχνω μέσα την ζάχαρη.
- Αφήνω πάλι για 1 μήνα, κουνώντας κάθε τόσο να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Κατόπιν το σουρώνω και το φυλάω σε μπουκάλια.
Στην φωτο έχω φτιάξει 2πλή δόση. Επίσης αυτό που κάνω είναι να κρατάω τα άδεια γυάλινα μπουκάλια από τα ποτά, για να αποθηκεύω τα λικέρ μου.