Λικέρ Μήλου
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 λίτρο περίπου
- 1 κιλό μήλα
- 480 ml. βότκα
- 480 ml. κονιάκ
- 192 γρ. ζάχαρη
- 130 ml. νερό
- 2-3 ξυλάκια κανέλας
- 10 καρφ. Γαρύφαλλο
Οδηγίες
- Πλένουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε στα 4. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο.
- Προσθέτουμε στα μήλα τη βότκα και το κονιάκ και τα μπαχαρικά. Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος για ένα μήνα.
- Ανοίγουμε το βάζο, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και φιλτράρουμε πολύ καλά έτσι ώστε να πάρουμε καθαρό υγρό.
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις κοχλάσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Ρίχνουμε στο βάζο μας το σιρόπι και ανακατεύουμε να ενωθεί με το υγρό που είχαμε προηγουμένως φιλτράρει.
- Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε να περάσει ένας μήνας πριν το δοκιμάσουμε.
Σχόλια
λικέρ μήλου δεν το έχω ξανακούσει πρέπει να είναι πολύ ωραίο ειδικά για τον χειμώνα!!
Είναι όντως πάρα πολύ ωραίο σε αρώματα, αλλά και σε χρώμα. Είναι επίσης ωραίο και το καλοκαίρι, σερβιρισμένω με παγάκια.
Ωραιότατο!!Μπορούμε να βάλουμε διάφορες ποικιλίες μήλων;
Για να φτιάξω το λικέρ χρησημοποιώ κόκκινα μήλα γιατί είναι γλυκά. Με τα ξινόμηλα δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να σου πώ. Υπάρχει και μία άλλη ποικιλία πράσινων μήλων που είναι γλυκά. Με αυτά πρέπει να γίνετε.