Λικέρ μανταρίνι
- 500 γρ. μανταρίνια βιολογικά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 750 ml κονιάκ ή μαύρο ή άσπρο ρούμι
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- Πλένουμε τα μανταρίνια πολύ καλά και κόβουμε με ένα μυτερό μαχαιράκι γύρω από το κοτσανάκι τους και το αφαιρούμε.
- Τα τρυπάμε γύρω γύρω με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε μέσα σε γυάλα.
- Ζεσταίνουμε το ποτό λίγο, χωρίς να κάψει και διαλύουμε σ’ αυτό τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε στη γυάλα το ζεστό υγρό και την κανέλλα, και μόλις κρυώσει κλείνουμε τη γυάλα. Την βάζουμε σε μέρος σκιερό για 30-40 μέρες.
- Μετά από αυτό σουρώνουμε και το ποτό μας είναι έτοιμο.