Λικέρ δάφνης
- 25 φύλλα φρεσκοκομμένα δάφνης
- 1/2 λίτρο τσίπουρο.
- 1/2 λίτρο νερό
- 400 γραμμάρια ζάχαρη.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα φύλλα.
- Τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο μαζί με το τσίπουρο. Τα αφήνουμε ένα μήνα στην σκιά.
- Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη 5 λεπτά ,το κρυώνουμε και το προσθέτουμε στα φύλλα. Τα αφήνουμε έτσι άλλο ένα μήνα.
- Σουρώνουμε με τουλπάνι η τούλι τα φύλλα και βάζουμε το λικέρ στα μπουκάλια μας.
Βρήκα την συνταγή στο ίντερνετ.






