Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

310-pagoto fraoula margo.jpg
Παγωτό Φράουλα



Λιαστή Ντομάτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Ντομάτες λιαστές στον ήλιο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • Ντομάτες γερές και κόκκινες τις συνηθισμένες ή τις μακρόστενες (πομοντόρια)
  • Αλάτι ημίχοντρο
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση οριζόντια, στίβουμε ελαφρά να φύγουν όλα τα σπόρια και τα υγρά τους.
  2. Στρώνουμε ένα ξύλινο τελάρο με εφημερίδα και επάνω χαρτί κουζίνας και αραδιάζουμε τις ντομάτες μας με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
  3. Αλατίζουμε με ημίχοντρο αλάτι, όχι υπερβολικά και σκεπάζουμε με μια σίτα ή μια κουρτίνα ή ένα τούλι.
  4. Αφήνουμε στον ήλιο 4-5 μέρες μέχρι να ξεραθούν, το βράδυ αν έχει υγρασία η περιοχή σας τις βάζετε κάπου μέσα.
  5. Όταν ξεραθούν, έχουμε έτοιμα ολοκάθαρα βάζα να τις υποδεχθούν.
  6. Βάζουμε μέσα στο βάζο μαύρο ολόκληρο πιπέρι, σκόρδο, λίγη ρίγανη, μισό κ.γ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. ξύδι μπαλσάμικο, βασιλικό. Στρώνουμε τις ντοματούλες μας και γεμίζουμε το βάζο με λάδι ή σπορέλαιο.
  7. Στα μυρωδικά μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα τα γούστα σας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε πολύ μαλακιά τη ντομάτα, προτού τη βάλετε στο βάζο, βαφτίστε την πρώτα σε ζεστό ξύδι

Ντομάτες σαν λιαστές στην ηλεκτρική κουζίνα.

 

Η συνταγή από τη Bar Barbar

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή