Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λιαστή Ντομάτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Ντομάτες λιαστές στον ήλιο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • Ντομάτες γερές και κόκκινες τις συνηθισμένες ή τις μακρόστενες (πομοντόρια)
  • Αλάτι ημίχοντρο
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση οριζόντια, στίβουμε ελαφρά να φύγουν όλα τα σπόρια και τα υγρά τους.
  2. Στρώνουμε ένα ξύλινο τελάρο με εφημερίδα και επάνω χαρτί κουζίνας και αραδιάζουμε τις ντομάτες μας με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
  3. Αλατίζουμε με ημίχοντρο αλάτι, όχι υπερβολικά και σκεπάζουμε με μια σίτα ή μια κουρτίνα ή ένα τούλι.
  4. Αφήνουμε στον ήλιο 4-5 μέρες μέχρι να ξεραθούν, το βράδυ αν έχει υγρασία η περιοχή σας τις βάζετε κάπου μέσα.
  5. Όταν ξεραθούν, έχουμε έτοιμα ολοκάθαρα βάζα να τις υποδεχθούν.
  6. Βάζουμε μέσα στο βάζο μαύρο ολόκληρο πιπέρι, σκόρδο, λίγη ρίγανη, μισό κ.γ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. ξύδι μπαλσάμικο, βασιλικό. Στρώνουμε τις ντοματούλες μας και γεμίζουμε το βάζο με λάδι ή σπορέλαιο.
  7. Στα μυρωδικά μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα τα γούστα σας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε πολύ μαλακιά τη ντομάτα, προτού τη βάλετε στο βάζο, βαφτίστε την πρώτα σε ζεστό ξύδι

Ντομάτες σαν λιαστές στην ηλεκτρική κουζίνα.

 

Η συνταγή από τη Bar Barbar

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή