Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Lemon Curd ή κρέμα λεμονιού εύκολη

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 09 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εγγλέζικη μαρμελάδα

Συστατικά
  • 200 γρ χυμό λεμόνι
  • 180 γρ ζάχαρη       
  • 3 κ.σ άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλιας από αυτή πού βράζουμε  
  • 1 κ,σ γεμάτη Βούτυρο
  • 1 Βανίλια
  • Ξύσμα από 2  λεμόνια
  • 3 Αυγά
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα αυγά νά αφρατέψουν λίγο
  2. Βράζουμε  τά  5 πρώτα συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλα, τραβάμε από τήν φωτιά και κλείνουμε τό μάτι τής κουζίνας
  3. Ρίχνουμε  σιγά σιγά τά αυγά ανακατεύοντας μέ σύρμα καί ξαναβάζουμε τήν κατσαρολίτσα επάνω στό μάτι τής κουζίνας στήν πολύ χαμηλή θερμοκρασία γιά 10 λεπτά όχι να βράσει γιατί μετά θα κόψουν τα αυγά και θα σας χαλάσει !!!
  4. Το ποσό είναι αρκετό για Δύο κανονικά βαζάκια μαρμελάδας.



Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να την αλείψουμε στο ψωμί μας ή να γεμίσουμε τούρτα λεμόνι, τάρτα, ή ρολό γεμιστό. Ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
  • Χτυπάμε κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και να βάζουμε και 4-5 κουταλιές από την μαρμελάδα καρντ. Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην καθίσει η σαντιγί και έχουμε μια νοστιμότατη γέμιση .
  • Παρόμοια συνταγή:  Λέμον κάρτ
Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2011
μμμμ την λιγουρευητηκα ηδη...να ρωτησω κατι μπορω να μην βαλω αυγα??
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2011
Μέχρι εδώ μοίρισε το λεμονάκι σου, Βιανκα!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2011
χωρις αυγα Ελενη μου δε γεινετε
μην το φοβασε αυτο,γιατι την δενουμε την μαρμελαδα αυτη σε χαμηλη φωτια και ετσι μην φωβασε για ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ εγω την φτιαχνω συχνα αυτη την συνταγη και την αλλη δεν εχουμε κανενα προβλημα
Σχόλιο από eleni_p , Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2011
σε ευχαριστω πολυ σιγουρα θα την κανω!!
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 13 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απιθανη ειναι,θα μου αρεσε πολυ σαν γεμιση ταρτας,μπραβο Μπιανκα.
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 13 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία κρέμα, εύκολη, νόστιμη και εξαιρετικά αρωματική!
Σχόλιο από οι συνταγες της Δεσποινας , Σάββατο, 09 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τέλεια!Η πιο ευκολη lemon curd που εχω δει μεχρι τώρα.Μια πολυ ωραία ιδέα ειναι αυτη η κρέμα με τριμμενο μπισκότο για βάση σε μικρα βαζάκια διακοσμημένα με κορδελίτσες για γάμο η βάφτιση!
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πραγματικα ειναι πολυ ωραια την εκανα και θα την βαλω σε γεμιση για μπισκοτακια..ποσο καιρο την διατηρουμε στο ψυγειο?
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2011
Την την διατηρουμε στο ψυγειο και 4 εβδομαδες!!αν και δεν θα προλαβη!!!!αχααχαχ!!!
εγω την ανακατευω με σαντιγη και βαζω σαν γεμηση σε τουρτες η Ρολλα οταν φτιαχνω και θελω κατι δροσερο!
Σχόλιο από eleni_p , Δευτέρα, 02 Ιούλιος 2012
Μπορώ αντί για άνθος αραβοσίτου να βάλω κορν φλαουερ μπιάνκα; θέλω να την κάνω τώρα αλλα δεν έχω.
Σχόλιο από eleni_p , Δευτέρα, 02 Ιούλιος 2012
Μπορώ αντί για άνθος αραβοσίτου να βάλω κορν φλαουερ μπιάνκα; θέλω να την κάνω τώρα αλλα δεν έχω.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 02 Ιούλιος 2012
Σου απαντώ εγώ τώρα γιατί βιάζεσαι....ναι, μπορείς να βάλεις και αύξησε τη βανίλια
Μεταφορά στην κορυφή