Lemon Curd ή κρέμα λεμονιού εύκολη
- 200 γρ χυμό λεμόνι
- 180 γρ ζάχαρη
- 3 κ.σ άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλιας από αυτή πού βράζουμε
- 1 κ,σ γεμάτη Βούτυρο
- 1 Βανίλια
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 3 Αυγά
- Χτυπάμε τα αυγά νά αφρατέψουν λίγο
- Βράζουμε τά 5 πρώτα συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλα, τραβάμε από τήν φωτιά και κλείνουμε τό μάτι τής κουζίνας
- Ρίχνουμε σιγά σιγά τά αυγά ανακατεύοντας μέ σύρμα καί ξαναβάζουμε τήν κατσαρολίτσα επάνω στό μάτι τής κουζίνας στήν πολύ χαμηλή θερμοκρασία γιά 10 λεπτά όχι να βράσει γιατί μετά θα κόψουν τα αυγά και θα σας χαλάσει !!!
- Το ποσό είναι αρκετό για Δύο κανονικά βαζάκια μαρμελάδας.
- Μπορούμε να την αλείψουμε στο ψωμί μας ή να γεμίσουμε τούρτα λεμόνι, τάρτα, ή ρολό γεμιστό. Ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
- Χτυπάμε κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και να βάζουμε και 4-5 κουταλιές από την μαρμελάδα καρντ. Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην καθίσει η σαντιγί και έχουμε μια νοστιμότατη γέμιση .
- Παρόμοια συνταγή: Λέμον κάρτ
μην το φοβασε αυτο,γιατι την δενουμε την μαρμελαδα αυτη σε χαμηλη φωτια και ετσι μην φωβασε για ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ εγω την φτιαχνω συχνα αυτη την συνταγη και την αλλη δεν εχουμε κανενα προβλημα
εγω την ανακατευω με σαντιγη και βαζω σαν γεμηση σε τουρτες η Ρολλα οταν φτιαχνω και θελω κατι δροσερο!