Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1877-keiktrifto1.jpg
Κέικ με τριφτή ζύμη



Λαζάνια με Σπανάκι και Σολομό

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 13 Ιούλιος 2013
none
Περιγραφή

Ιδανικό φαγητό για δίαιτα !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 μερίδες
  •    1 κιλό σπανάκι ( μπορούμε να πάρουμε και κατεψυγμένα)
  •    2 κ,σ. γεματες αλεύρι
  •    20 γρ. μαργαρίνη
  •    1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβακια
  •    1 σελίδα σκόρδο σε κυβακια
  •    Λίγο ανηθο
  •    500 ml γάλα 1,5 % λιπαρά
  •    200 μλ ζωμό λαχανικών ή κυβο
  •    4 ντομάτες λιαστες σε κομματάκια
  •    Αλάτι,   Πιπέρι
  •    2 κ σ χυμο από λεμόνι
  •    200 γρ σολομό φρέσκο η κατεψυγμένα
  •    6 πλάκες λαζάνια
  •    30 γρ παρμεζανα τριμμενη
Οδηγίες
  1. Αν έχουμε κατεψυγμένα σπανάκι το αφήνουμε να ξεπαγωσει και το στραγγιζουμε να μην έχει πολλά νερά.   Αν έχουμε φρέσκο το καθαρίζουμε το πλενουμε και το βάζουμε σε μπόλικο νερό για μόνο 2 λεπτα.   Το στραγγιζουμε και το στύβουμε.   Το βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε μεσα τον ανηθο
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την μαργαρίνη και σοταρουμε με το κρεμμύδι, με το σκόρδο.   Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατευουμε με το σύρμα.   Ρίχνουμε το γάλα και λίγο από το ζωμό λαχανικών
  3. Οταν πάρει βραση ρίχνουμε τις λιαστες ντοματες και τον χυμο λεμόνι το παίρνουμε από τη φωτιά και δοκιμαζουμε από αλάτι και πιπέρι.
  4. Κόβουμε τον σολομο σε 4 κομμάτια αλατίζουμε και πιπερώνουμε.   Μεσα σε ενα πυρεξ,30χ20 ή 30χ 30 βάζουμε στον πάτο λίγη από την σάλτσα.   Επάνω βάζουμε 2 πλάκες λαζάνια ( αν δεν μας τις παίρνει , τις σπάζουμε ).   Επάνω βάζουμε μια στρώση σπανάκι ,επάνω 2 κομμάτια από σολομο ,και ξανά 2 πλακες λαζάνια.   Σάλτσα, σπανάκι , σολομο,   λαζανια, και την κρέμα ,πασπαλιζουμε με την παρμεζανα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.   Ψηνουμε για 30-40 λεπτα.   Σερβίρουμε με σαλάτα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή