Λαζάνια με μελιτζάνες και τυριά
- 1 κουτί κανελόνια ή λαζάνια
- 4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα
- 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 100 γρ. ανθότυρο κομμένο σε κύβους
- 150 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
- 50 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 κ..σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 1/2 φλ. μαϊντανό
- αλάτι , πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια , αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.
- Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο , τα τυριά , την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Φτιάχνουμε την σάλτσα ως εξής:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας. Βράζουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά.
- Έχουμε γεμίσει τα κανελόνια μας και τα στρώνουμε σε πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
- Περιχύνουμε με την σάλτσα και ρίχνουμε νερό αν χρειάζεται έτσι ώστε να σκεπαστούν τα κανελόνια και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί.
- Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 '
Εγώ τα κάνω για μεγαλύτερη ευκολία με λαζάνια όπως είναι και στην φωτογραφία. Σε αυτή τη περίπτωση βάζουμε μία στρώση λαζάνια , από πάνω απλώνουμε την γέμισή μας και ξανά μία στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Τα λαζάνια που θα χρειαστούμε είναι 8-10 κομμάτια.







