Λάχανο με μπαλάκια κιμά
- 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και σε κύβους κομμένες
- 300 γρ. κιμά, μισό μοσχάρι, μισό χοιρινό
- 3 κρεμμύδια μικρά
- 1 κιλό λάχανο
- 2 κ,σ σκόνη ζωμό λαχανικών ή κρέατος
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ,γ γλυκάνισο
- φυτικό λίπος
- 200 γρ. νερό

- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το λάχανο
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους
- Βάζουμε την φυτίνη σε μια κατσαρόλα αρκετά φαρδιά να κάψει και ρίχνουμε το λάχανο να σωταριστεί
- Ρίχνουμε και το κρεμμύδι, τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σωταριστούν και να βγάλουν λίγο νερό
- Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, τον αλατίζουμε και πιπερώνουμε
- Τον κάνουμε μικρά μπαλάκια
- Τα τηγανίζουμε σε λίγη φυτίνη ή μαργαρίνη και όταν πάρουν χρώμα τα ρίχνουμε στο λάχανο.
- Προσθέτουμε και τον ζωμό, το γλυκάνισο και τις πατάτες
- Ρίχνουμε και το νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά
- Δοκιμάζουμε αν έβρασε το λάχανο
- Το δένουμε με 1 κ,σ νισεστέ και 3 κ,σ νερό
- Το αφήνουμε να πάρει λίγη βράση και να πήξει και σερβίρουμε ζεστό
- Το φαγητό αυτό γίνεται και με λαχανίδες






