Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2179-ladopita1.jpg
Λαδόπιτα έκπληξη



Λάχανα Γουλιά γεμιστά

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Gefüllte Kohlrabi! Μια πολύ νόστιμη γερμανική συνταγή για ένα ασυνήθιστο στον τόπο μας λαχανικό όπως είναι τα γουλιά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 4 λάχανα γουλιά
  • 1 λίτρο νερό

Γέμιση

  • 500 γρ κιμά
  • 2 κρεμμυδια ψιλοκομμένα
  • 2 δοντάκια Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ σ μουστάρδα
  • 2 κ σ πελτε ντοματα
  • Λιγο δεντρολίβανο, θυμαρι, μαντζουράνα ,ρίγανη
  • Μαϊντανό
  • Τσίλι,
  • 5 κ σ λαδι

Για πασπάλισμα

  • 100 γρ τυρι τριμενο

Για την σάλτσα

  • 1 κ σ βουτυρο
  • 1 κ σ αλευρι
  • 100 μλ κρασι ασπρο
  • 300 μλ ζωμο απο λάχανο ( κυβο η ζελεδακια )
  • 150 γρ κρεμα γαλακτος 10%
  • 1 κ γ καρυ
  • 1 τσιμπιά μοσχοκαρυδο
  • Λιγο τσίλι
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα λάχανα Καλα να μην έχουν σκληράδια. Βαζουμε το νερό να βρασει και τα βραζουμε για 14-20 λεπτα. Τα βγαζουμε και τα ριχνουμε σε κρυο νερό. Τα κουφωνουμε προσεχτικά με κουταλάκι η με ενα αλλο εργαλείο αν έχουμε ( εγω τα κούφωσα με κουταλάκι και μαχαιράκι ). Τα κομματάκια που βγαζουμε τα κρατάμε για Λαχανοσουπα αν θελουμε να φτιάξουμε.
  2. Ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια και ολα τα αλλα βότανα και το σκόρδο. Βαζουμε το λαδι,να κάψει, Ριχνουμε τα κρεμμυδια και σκόρδο να σωταριστουν. Προσθετουμε τον κιμά ανακατεύουμε λιγο και μετα ριχνουμε ολα τα αλλα υλικά εκτός απο το τυρι.
  3. Ανάβουμε τον φουρνο στους 190-200° πάνω κατω. Γεμίζουμε τα λάχανα με την γέμιση ( αν ειναι πολυ η γεμηση κανουμε σουτζουκακια και τα βαζουμε και αυτα μαζι με τα λάχανα να ψηθούν ). Βαζουμε τα γεμισμένα λάχανα σε ενα πυρεξ η ταψακι
  4. Φτιάχνουμε την σαλτσα μπεσαμελ: Βαζουμε το βουτυρο να ζεσταθη , ριχνουμε το αλευρι και σιγα σιγα ολα τα αλλα υλικά, αφηνουμε να παρουν μια βραση, αν χρειαστη ανάλογα το γουστο μας προσθετουμε ακομη και λιγο αλάτι ,μοσχοκαρυδο, τσίλι, καρυ.
  5. Ριχνουμε τη σαλτσα μεσα στο ταψι με τα λάχανα και ψηνουμε για 40-50 λεπτα. Στα τελευταία 20 λεπτα πασπαλιζουμε με το τυρι. Αν λιγοστέψει η σαλτσα ριχνουμε μεσα λιγο νεράκι η κρεμα γαλακτος και αν θελουμε ριχνουμε μεσα ψιλοκομμένο μαιντανο και άνηθο
  6. Σερβιρουμε με πατάτες βραστές η πουρε.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή