Λαγάνες με ταχίνι και σπόρους
- Μισό κιλό αλεύρι.
- 2 φακελάκια μαγιά(18 γραμμάρια)
- 1 μεγάλη κουταλιά του γλυκού αλάτι.
- Ταχίνι 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας.
- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό.
- 60 γραμμάρια λάδι.
- 1 κουταλάκι μικρό κοπανισμένη μαστίχα.
- Σε μεγάλο μπολ ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι ,ρίχνουμε μέσα το αλάτι σε μια άκρη ,στην άλλη την μαγιά. Επίσης ρίχνουμε το λάδι, το νερό και ζυμώνουμε τα υλικά αυτά.
- Βγάζουμε την ζύμη από το μπολ και προσθέτουμε το ταχίνι και την μαστίχα. Ζυμώνουμε το λιγότερο δέκα λεπτά ώστε να στρώσει καλά το ζυμάρι μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Λαδώνουμε το μπολ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας, πρέπει όταν το πατάμε να επανέρχεται. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και μια κουβερτούλα. Αφήνουμε μια ώρα να σηκωθεί.
- Την ζυμώνουμε για λίγο να βγει ο αέρας. Την χωρίζουμε στα 2 και πατάμε σε ταψί με λαδόκολλα για να ανοίξουμε λεπτές τις λαγάνες. Βρέχουμε με λίγο νερό σε ένα πιάτο σουσάμι λιναρόσπορο μαυροκκούκι και παπαρουνόσπορο.
- Αλοίφουμε τους σπόρους επάνω στις λαγάνες.Αφήνουμε άλλη μια ώρα να ξαναφουσκώσουν.
- Πριν συμπληρώσει η ώρα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Κάνουμε τρυπούλες στις λαγάνες μας και τις φουρνίζουμε ,Τις ψήνουμε περίπου μισή ώρα. (Εξαρτάται και από τον φούρνο ο χρόνος ψησίματος)θα ροδίσουν ελαφρά!
Πήρα την συνταγή από την θεία Σοφία στο ίντερνετ!