Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...


Λαδένια ή λαδόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2013
none
Περιγραφή

Παραδοσιακή πίτα της Κιμώλου .

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα
  •     Για τη ζύμη:
  •     750 γραμμ. αλεύρι σκληρό,
  •     1 φακελάκι μαγιά,
  •     4 κ.σ. λάδι,
  •     1 κ.γλ. αλάτι,
  •     1 1/2 φλ. χλιαρό νερό,
  •     3 ντομάτες ώριμες,
  •     2 χρωματιστές πιπεριές,
  •     3 ξερά κρεμμύδια,
  •     2 κ.γλ. ρίγανη,
  •     ψιλοκομμένες ελιές,
  •     αλάτι, πιπέρι,
  •     1/4 φλ. λάδι.
Οδηγίες
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ.    Ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, (ψιχουλιάζουμε), το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλά μας.    Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο, το αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ. Βάζουμε μέσα τη ζύμη, σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
  3. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τα υγρά τους και τις ψιλοκόβουμε σε καρέ. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καρέ.
  4. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου μας.
  5. Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε στους 170ο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 45-50΄ και μέχρι να ροδίσει .

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα τις πήγαιναν και μανιτάρια σε φέτες!
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Λαδένια Κιμώλου

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή