Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λαβράκι με σάλτσα μουστάρδας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια διαφορετική άποψη για να φτιάξουμε το ψάρι μας! Για το καθημερινό ή το τραπέζι της παρέας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 λαβράκια καθαρισμένα
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλατοπίπερο
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Σπανάκι αχνισμένο ή σοταρισμένο

Για τη σάλτσα

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
  • 3 κ.γλ. μουστάρδα
  • Μερικά ντοματίνια
  • 3/4 κούπας λευκό κρασί
  • 2-3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό ή κόκκινο
Οδηγίες



  1. Χαράζω τα ψάρια μου κατά διαστήματα και από τις 2 πλευρές και τα αλατοπιπερώνω.
  2. Τα αλευρώνω και τα τηγανίζω, ώστε να ροδοκοκκινίσουν σε μέτρια φωτιά.
  3. Τα βγάζω από το τηγάνι και πετώ το τηγανισμένο λάδι.
  4. Προσθέτω λίγο φρέσκο λάδι στο τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι και τη μουστάρδα 2-3 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια ρίχνω τα ντοματίνια και το κρασί και το αφήνω να βράσει για λίγο σε μέτρια φωτιά. Μπορεί να χρειαστεί και λίγο νερό. Τέλος βάζω το μπαλσάμικο και ανακατεύω.
  6. Προσθέτω τα ψάρια στη σάλτσα και τα αφήνω λίγα λεπτά μέσα εκεί και αφού τα γυρίσω με προσοχή μια φορά.
  7. Σερβίρω με σπανάκι αχνιστό που πάνω του βάζω το ψάρι και τέλος περιχύνω με τη σάλτσα το ψάρι μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να ψήσουμε πρώτα τα ψάρια μας στο γκριλ και μετά να τα βάλουμε στη σάλτσα μας όπως αναφέρω πιο πάνω.

Μπορεί να γίνει και με άλλο ψάρι.

Φτιάχνεται σε 15 λεπτά περίπου

Σχόλια
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Και φυσικά όλους τους σκούφους!!!!γιατί αυτή η σάλτσα είναι καταπληκτική και θα ξεγελάει σ'όποιον δεν αρέσει το ψάρι...
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμο πρέπει να είναι το λαβράκι με αυτή τη μυρωδάτη σάλτσα!!
Σχόλιο από iwannitsa , Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πω πω Ηλιαννα τι θεικο ειναι αυτο το ψαρακι?????
Θα το υιοθετησω μονο που θα το κανω πριν ψητο!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος 2010
Και εγώ έτσι θα το φτιάξω σήμερα, ψητό πρώτα!!!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ευκολο,νοστιμο ,ευπαρουσιαστο,η σαλτσα του τελεια!
Μεταφορά στην κορυφή