Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κυδώνια γεμιστά

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Μια παραδοσιακή γιορτινή Μικρασιάτικη συνταγή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 7 κυδώνια ομοιόμορφα με ωραία εμφάνιση.
  • 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
  • 1 κόκκινη και μία πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες,
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
  • Αλάτι ,πιπέρι.
  • 1ξύλο κανέλας.
  • 3-4 κουταλιές κουκουνάρι καβουρντισμένο.
  • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • 120 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο.
  • 1,5 φλιτζάνι κρασί άσπρο.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση βάζουμε τα σκουπισμένα και πλυμένα κυδώνια να βράσουν ,μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε καπάκι .
  2. Τα αδειάζουμε όπως τις ντομάτες για γέμισμα. Αφαιρούμε με τα κουκούτσια και την σκληρή καρδιά του φρούτου Και λίγη από την σάρκα του φρούτου.
  3. Φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο φωλίτσες και τοποθετούμε τα κυδώνια. Χωρίζουμε τα κουκούτσια και ψιλοκόβουμε την σάρκα που βγάλαμε.
  4. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι,τα κρεμμύδια και τα γυρίζουμε αρκετά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τον γυρίζουμε αρκετά για να τσιγαριστεί . Σβήνουμε με το μισό κρασί ,προσθέτουμε τον ντοματοχυμό ,αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας. Επίσης βάζουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε τον κυμά να βράσει.
  5. Όταν πιεί το ζουμί και μείνει με το λαδάκι του ,τον παίρνουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας. Τότε προσθέτουμε το τυρί, το κουκουνάρι και τα κομματάκια από την σάρκα του κυδωνιού. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Λιώνουμε το βούτυρο και αλοίφουμε τα κυδώνια μέσα και έξω μαυτό. Γεμίζουμε με κουταλάκι τα κυδώνια και σκορπάμε το περρίσιο μείγμα στο ταψί. Βάζουμε τα καπάκια στα κυδώνια και τα αλοίφουμε και αυτά με βούτυρο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το υπόλοιπο κρασί επάνω στα κυδώνια.
  7. Βάζουμε σε μια γωνία του ταψιού 1 ποτήρι ζεστό νερό και το κυλάμε να πάει σε όλο το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, περίπου 20-30λεπτά ,ανάλογα τον φούρνο.
  8. Μόλις ψηθούν και πάρουν όμορφο χρώμα τα κυδώνια τα βγάζουμε από τον φούρνο. Αφήνουμε λίγο να χλιαρίνουν τραβάμε προσεχτικά τις αλουμινένιες φωλίτσες κάτω από τα κυδώνια και τα σερβίρουμε στο πιάτο με λίγη από την γέμιση του ταψιού και πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μαζί συνδυάζουμε μια πράσινη σαλάτα.

.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Από καιρό καιρό έβλεπα την συνταγή ,την βρήκα σε αρκετές εκδοχές στο ίντερνετ ,έκαμα αυτήν που μας δίνουν οι Συνταγές της Παρέας, με λίγες μικροαλλαγές.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή