Κρουασάν με Φλόρα
- 250 γρ. αλεύρι
- 8 γρ. μπέικιν
- 40 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. γιαούρτι με όλα τα λιπαρά και λίγο στραγγισμένο
- 2 κ,σ. μαρμελάδα ροδάκινο ή Νουτέλα
Γαρνιτούρα
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- λίγη ζεστή μαρμελάδα
Ντεκόρ
- κουβερτούρα
- Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το γιαούρτι και κάνουμε μια ζύμη
- Μοιράζουμε την ζύμη σε 3 μέρη
- Βάζουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε ένα φύλλο
- Επάνω στο φύλλο βάζουμε την 24αρα φόρμα μας ,και κόβουμε γύρω- γύρω
- Σε ένα ταψί του φούρνου βάζουμε ένα λαδόχαρτο
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
- Αυτό το στρογγυλό φύλλο το κόβουμε σε 8 κομμάτια σε σχήμα τρίγωνο βέβαια
- Βάζουμε σε κάθε τρίγωνο 1 κ,γ. μαρμελάδα ή μερέντα και το αλείφουμε
- Αρχίζουμε από το φαρδύ μέρος να τα τυλίγουμε και με την ραφή τα βάζουμε στο ταψί
- Το υπόλοιπο ζυμάρι το ενώνουμε και κάνουμε το ίδιο
- Τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά
- Με την άχνη και την ζεστή μαρμελάδα, κάνουμε ένα όχι πολύ ρευστό γλάσο και με αυτό αλείφουμε τα κρουασάν
- Μετά με την λιωμένη κουβερτούρα, κάνουμε μερικές λεπτές γραμμούλες επάνω στα κρουασάν








