Κροκέτες πατάτας με ζαμπόν και τυρί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 500- 550 γρ πατάτες βρασμένες
- 1 κρόκο αυγού
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Για την γέμιση
- Ζαμπόν και τυρί γκούντα
- Για το πανάρισμα
- τριμμένο παξιμάδι ή φρυγανιά
- Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους η χωρίς την φλούδα τους ,για 15 - 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν τις καθαρίζουμε αν τις έχουμε βράσει με την φλούδα τους.
- Σε ένα μπολ τρίβουμε με τον τρίφτη τις πατάτες, ρίχνουμε το αλεύρι, κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και τον κρόκο με το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το ζυμωνουμε λιγο να ενωθούν τα υλικά και να μην κολλαει η ζύμη στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμη κορν Φλάουερ.
- Παίρνουμε ένα μέρος απο την ζύμη και κανουμε μπαλάκια αρκετά μεγάλα. Σε μια λαδόκολλα βάζουμε αρκετό τριμμένο παξιμάδι. Επάνω σε αυτό ανοίγουμε ένα απο τα μπαλάκια μας
- Στην άκρη βάζουμε μια φέτα ζαμπόν επάνω σε αυτήν βάζουμε κομμάτια απο το τυρι γκούντα. Με την βοήθεια της λαδόκολλας διπλώνουμε την άλλη άκρη και κοιτάμε να ειναι η γέμιση μεσα καλα σκεπασμένη για να μην βγει στο τηγάνισμα έξω.
- Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, από τις δυο μεριές μέχρι να χρυσίσουν.
Αλλα καλα θα ειναι λιγο να τηγανιςτουν απο κάθε μερια ελαφρά και μετά στο φουρνο