Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Κροκέτες πατάτας με ζαμπόν και τυρί

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμες κροκέτες φτιαγμένες με ιδιαίτερο τρόπο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
4-6 άτομα
  •    1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
  •    1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  •    500- 550 γρ πατάτες βρασμένες
  •    1 κρόκο αυγού
  •    Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  •    Για την γέμιση
  •    Ζαμπόν και τυρί γκούντα
  •    Για το πανάρισμα
  •    τριμμένο παξιμάδι ή φρυγανιά
Οδηγίες
  1. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους η χωρίς την φλούδα τους ,για 15 - 20 λεπτά, να μαλακώσουν.   Αφήνουμε να κρυώσουν τις καθαρίζουμε αν τις έχουμε βράσει με την φλούδα τους.  
  2. Σε ένα μπολ τρίβουμε με τον τρίφτη τις πατάτες,   ρίχνουμε το αλεύρι, κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και τον κρόκο με το τριμμένο μοσχοκάρυδο   και το ζυμωνουμε λιγο να ενωθούν τα υλικά και να μην κολλαει η ζύμη στα χέρια.   Αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμη κορν Φλάουερ.
  3. Παίρνουμε ένα μέρος απο την ζύμη και κανουμε μπαλάκια αρκετά μεγάλα.   Σε μια λαδόκολλα βάζουμε αρκετό τριμμένο παξιμάδι.   Επάνω σε αυτό ανοίγουμε ένα απο τα μπαλάκια μας
  4. Στην άκρη βάζουμε μια φέτα ζαμπόν επάνω σε αυτήν βάζουμε κομμάτια απο το τυρι γκούντα.   Με την βοήθεια της λαδόκολλας διπλώνουμε την άλλη άκρη και κοιτάμε να ειναι η γέμιση μεσα καλα σκεπασμένη για να μην βγει στο τηγάνισμα έξω.
  5. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, από τις δυο μεριές μέχρι να χρυσίσουν.  

 

Σχόλια
Σχόλιο από mari , Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013
θα μπορούσαμε ναποφύγουμε το τηγάνισμα και να γίνουν στο φούρνο ;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013
Δεν το έχω δοκιμάσει
Αλλα καλα θα ειναι λιγο να τηγανιςτουν απο κάθε μερια ελαφρά και μετά στο φουρνο
Σχόλιο από mari , Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013
σευχαριστω, θα το δοκιμασω
Μεταφορά στην κορυφή