Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κροκέτες πατάτας με ζαμπόν και τυρί

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμες κροκέτες φτιαγμένες με ιδιαίτερο τρόπο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
4-6 άτομα
  •    1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
  •    1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  •    500- 550 γρ πατάτες βρασμένες
  •    1 κρόκο αυγού
  •    Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  •    Για την γέμιση
  •    Ζαμπόν και τυρί γκούντα
  •    Για το πανάρισμα
  •    τριμμένο παξιμάδι ή φρυγανιά
Οδηγίες
  1. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους η χωρίς την φλούδα τους ,για 15 - 20 λεπτά, να μαλακώσουν.   Αφήνουμε να κρυώσουν τις καθαρίζουμε αν τις έχουμε βράσει με την φλούδα τους.  
  2. Σε ένα μπολ τρίβουμε με τον τρίφτη τις πατάτες,   ρίχνουμε το αλεύρι, κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και τον κρόκο με το τριμμένο μοσχοκάρυδο   και το ζυμωνουμε λιγο να ενωθούν τα υλικά και να μην κολλαει η ζύμη στα χέρια.   Αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμη κορν Φλάουερ.
  3. Παίρνουμε ένα μέρος απο την ζύμη και κανουμε μπαλάκια αρκετά μεγάλα.   Σε μια λαδόκολλα βάζουμε αρκετό τριμμένο παξιμάδι.   Επάνω σε αυτό ανοίγουμε ένα απο τα μπαλάκια μας
  4. Στην άκρη βάζουμε μια φέτα ζαμπόν επάνω σε αυτήν βάζουμε κομμάτια απο το τυρι γκούντα.   Με την βοήθεια της λαδόκολλας διπλώνουμε την άλλη άκρη και κοιτάμε να ειναι η γέμιση μεσα καλα σκεπασμένη για να μην βγει στο τηγάνισμα έξω.
  5. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, από τις δυο μεριές μέχρι να χρυσίσουν.  

 

Σχόλια
Σχόλιο από mari , Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013
θα μπορούσαμε ναποφύγουμε το τηγάνισμα και να γίνουν στο φούρνο ;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013
Δεν το έχω δοκιμάσει
Αλλα καλα θα ειναι λιγο να τηγανιςτουν απο κάθε μερια ελαφρά και μετά στο φουρνο
Σχόλιο από mari , Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013
σευχαριστω, θα το δοκιμασω
Μεταφορά στην κορυφή