Κρέπες με σπανάκι, μανιτάρια και τυρί
Ζύμη για κρέπες με αυγά ή χωρίς αυγά
Γέμιση
- Μερικές κ. σ. λάδι
- 1 κρεμμύδι ή μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/μένα
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- Μισό κιλό σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1 /4 μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Αλάτι , πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- 4 κούπες μπεσαμέλ που γίνονται από 4 κούπες γάλα, 4 κ.σ.αλεύρι, 4 κ.σ. βούτυρο ή λάδι.
- 2 αυγά
- 4 -5 κ.σ. τυρί παρμεζάνα για το τέλος

- Φτιάχνουμε τις κρέπες όπως λένε οι συνταγές και τις αφήνουμε στην άκρη .
- Για τη μπεσαμέλ βάζουμε σε κατσαρολίτσα να λιώσει το βούτυρο ή λάδι και ρίχνουμε το αλεύρι. Το μείγμα αυτό το καβουρντίζουμε για λίγο και προσθέτουμε το γάλα μας μονομιάς , λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα κουζίνας για να μη μας σβολιάσει. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και το χωρίζουμε σε 2 μέρη. Το ένα θα το χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση. Στο άλλο μισό θα ρίξουμε λίγο γάλα ακόμα, τα 2 αυγά και θα να ανακατέψουμε καλά, για να έχουμε μια αραιή μπεσαμέλ για να καλύψουμε τις κρέπες μας.
- Για τη γέμιση: Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε για λίγο και αυτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι ωμό όπως είναι, λίγο αλάτι και πιπέρι, το βασιλικό και το μοσχοκάρυδο.
- Όταν μαραθούν, τα αφήνουμε στη δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κούπες μπεσαμέλ, το κατσικίσιο τυρί τριμμένο με το χέρι και το ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε τις κρέπες και τις γεμίζουμε με το μείγμα του σπανακιού, βάζοντας μια κουταλιά της σούπας γεμάτη γέμιση και διπλώνουμε σε ρολό.
- Βάζουμε τις κρέπες μας σε βουτυρωμένο πυρέξ και τις περιχύνουμε με την αραιή μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-190ο για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν.
- Όταν πήζει η ζύμη μας για τις κρέπες, την αραιώνουμε με γάλα ή νερό.
- Aν μας περισσέψουν κρέπες, τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη , σκεπάζοντάς τις με μεβράνη και βάζοντας ανάμεσα λαδόχαρτο. Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερες και να τις έχουμε έτοιμες στην κατάψυξη και όταν τις χρειαστούμε τις ξεπαγώνουμε και βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε και τις ψήνουμε ή στο φούρνο ή στο τηγάνι.
- Μπορούμε το φαγητό αυτό, να το ετοιμάσουμε την προηγούμενη και να το ψήσουμε την επόμενη μέρα, προσθέτοντας τη μπεσαμέλ και το τυρί.
- Παρόμοιες: Κρέπες με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο
Μπράβο!







