Κρέπα στο φούρνο με φρούτα
- 1/2 λεμονι την φλουδα και τον χυμο
- 150 γρ αλευρι
- 2 κ,γ μπεκιν
- 4 κ σ μαυρη ζαχαρη
- 1 βανιλια
- 150 γρ ξυνογαλα η γαλα
- 3 αυγα
- 150 γρ μιρτιλα η μηλα
- κανελα
- 2 κ,γ λαδι
- 2 κ,γ σιροπι απο γλυκο
- 1 παγωτο ξυλακι λαιτ η παγωτο μπανανα
- ζαχαρη αχνη
- Αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους.
- Σε μια λαμαρινα του φουρνου 35χ40 βαζουμε μια λαδοκολα και την βαζουμε στον φουρνο να ζεσταθη, οσο εμεις κανουμε την ζυμη για τις κρεπες
- Ξεφλουδίστε τα μήλα και κοψτε τα σε φέτες. Χωρίστε τα αυγά.
- Χτυπαμε τα ασπραδια μέχρι να σφίξουν με τις 2 κ,σ ζάχαρη. Βαζουμε τους Κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, το γαλα η το ξυνογαλα,το λεμονι χυμο και ξυσμα και το αλευρι ανακατεμενο με το μπεικιν και αλατι και το χτυπαμε με το το minipimer, μέχρι να γινη κρεμώδες. προσθετουμε και την μαρέγκα.
- Βγαζουμε το ταψι απο τον φουρνο και το λαδωνουμε με τις 2 κ,γ λαδι, ριχνουμε μεσα το χυλο απλωνουμε να παη παντου,ριχνουμε επανω τα μιρτιλια η τις φετες μηλα,πασπαλιζουμε με κανελα και ψηνουμε για 12 -15 λεπτα εως να παρη ενα ωραιο χρυσο χρωμα.
- Βγαζουμε το ταψι απο το φουρνο και με τη βοηθεια της λαδοκολας το τυλιγουμε σε ρολο.
- Κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε με παγωτο κομμενο σε κομματια .
- Πασπαλιζουμε με αχνη και το γαρνιρουμε αν εχουμε με μερικα απο τα φρουτα και με λιγα αμυγδαλα καβουρντισμενα
πρεπει να γικεται και πολυ γρήγορα
μπραβο σου αδελφουλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!